ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου: Αριστείας το ανάγνωσμα . . . εδάφιον 1ο

Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τα προκλητικά δωράκια σε ισχυρούς παράγοντες της οικονομικής ζωής του τόπου.
Επιχείρησε την εφαρμογή προγράμματος τηλεκατάρτισης των επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών, μέσω μιας σκανδαλώδους διαδικασίας κατασπατάλησης κρατικού χρήματος, εξυπηρέτησης ημετέρων και ταυτόχρονα απολύτως προσβλητικής για το επιστημονικό δυναμικό της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βρούτσης έδωσε 85 εκατ. ευρώ σε συνεργάτες του, ημετέρους και κολλητούς της Ν.Δ. Υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής και των σχέσεων διαπλοκής που αναδείχτηκαν, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Παρά ταύτα ο πρωθυπουργός διατηρεί ακόμη στη θέση του τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Βρούτση. Γιατί άραγε;
Στις 23.03.2020 με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, εγκρίθηκε η  δέσμευση πίστωσης ύψους 11 εκ. ευρώ, για «υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών που απαιτούνται για την υλοποίηση εκστρατείας στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας και των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού COVID-19».
Και ενώ στην κατανομή της συνολικής δαπάνης συμπεριλαμβάνονται και τα τοπικά και περιφερειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάθε κατηγορίας, με απόφαση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, εγκρίθηκαν ήδη τα Προγράμματα Επικοινωνιακής Προβολής 7 Περιφερειών της χώρας για το 2020 συνολικού ύψους 13,5 εκ ευρώ
Στις 30.03.2020έχουμε την ΠΝΠ όπου εξαιρούνται οι ιδιοκτήτες καναλιών από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης συνολικού ύψους 21 εκ. ευρώ.
Στις 25.4.2020 έχουμε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου όπου εγκρίνεται η διάθεση επιπλέον 9 εκ.ευρώ  στα ΜΜΕ για υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών, για την προστασία από τον κορονοϊό.
Συνολική δαπάνη: 11+13,5+9=33,5 εκ. ευρώ
Τη στιγμή που η χώρα δοκιμάζεται από τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, η κυβέρνηση προχωρά με πλήρη αδιαφάνεια στην κατασπατάληση συνολικά 33,5 εκ. ευρώ (33.500.000€)  του κρατικού προϋπολογισμού για υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης. Το πλέον σκανδαλώδες της απόφασης έγκειται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η  καμπάνια ενημέρωσης για την δημόσια υγεία, μπορεί να προβληθεί δωρεάν.
Το συλλογικό συμφέρον στις καλένδες και οι αρπαχτές των λίγων στην ημερήσια διάταξη!
ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Άρθρο από:https://xiromeritis.blogspot.com/