Σοβαρό επεισόδιο με Τούρκους και τραυματισμό ψαρά- Κατηγορούν το ελληνικό λιμενικό, ενώ πήγαν να το εμβολίσουν


Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες από τις λιμανικές αρχές: Περί ώρα 18:00 χθες, εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αλιεύει εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου – Οινουσσών.
Άμεσα πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένως οι προβλεπόμενες συστάσεις, μέσω VHF και δια ζώσης, από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προς το τουρκικό αλιευτικό να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, χωρίς αποτέλεσμα.
Παρά τις συστάσεις, το τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς προς το πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με σκοπό να το εμβολίσει. Επιπροσθέτως, το πλήρωμα του αλιευτικού πλησιάζοντας το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στη ρίψη διαφόρων βαρέων αντικειμένων (πέτρες κλπ).
Κατόπιν αυτών, πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών στον αέρα και σε ασφαλή τομέα από το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με αποτέλεσμα το τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αποχωρήσει με ανατολική πορεία για τα έναντι Τουρκικά παράλια

Αρχικό κείμενο
Νέες προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο με το Λιμενικό να πρωταγωνιστεί στο καινούριο επεισόδιο του σήριαλ μετά από εκείνο με τον ψαρά πριν λίγο καιρό.

Τουρκικά ΜΜΕ διατείνονται πως : Ελληνικά σκάφη άνοιξαν πυρ εναντίον τουρκικού αλιευτικού σκάφους που ψάρευε στα ανοιχτά της συνοικίας Karaburun της Σμύρνης και της Χίου. Ένας ψαράς τραυματίστηκε από τα πυρά, ενώ στο σημείο έσπευσαν σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Δύο τουρκικά αλιευτικά σκάφη, που ψάρευαν μεταξύ Χίου και Καραμπουρούν, δέχτηκαν πυρά από τα ελληνικά σκάφη γύρω στις 19.15 χθες το βράδυ. Με την πληροφορία ότι από τα πυρά τραυματίστηκε ψαράς στο πόδι, στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο σκάφη του τουρκικού Λιμενικού Σώματος μαζί με το ιατρικό κλιμάκιο 112. Στην συνέχεια δεν μπόρεσαν να εντοπιστούν ελληνικά σκάφη από τα αντίστοιχα τουρκικά που έφτασαν στο σημείο, καθώς παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον Τούρκο ψαρά, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά από πυροβολισμό στο πόδι, από την ομάδα έκτακτης ανάγκης του τουρκικού Λιμενικού. . Στη συνέχεια ο Τούρκος τραυματίας ψαράς μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Τσεσμέ.

Η τουρκική Εισαγγελία του Karaburun ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, η τουρκική Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Το να ανοίγουν πυρ σε ανυπεράσπιστους ψαράδες από ελληνικά στοιχεία είναι απαράδεκτο, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκάφος επέβαιναν τρία άτομα, που ψάρευαν στο σημείο.pentapostagma.gr/

Το άρθρο Σοβαρό επεισόδιο με Τούρκους και τραυματισμό ψαρά- Κατηγορούν το ελληνικό λιμενικό, ενώ πήγαν να το εμβολίσουν εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.