ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΑΠΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ!

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα υπηρεσία Open Car, μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με οχήματα τα οποία διαθέτουν πινακίδες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη απευθείας στο opencar.services.gov.gr ή μέσω της ενότητας «Πολίτης και καθημερινότητα» και υποενότητας «Μετακινήσεις». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πληροφορίες στις οποίες έχει πρόσβαση ο χρήστης της υπηρεσίας είναι οι ακόλουθες:

•    αν το όχημα είναι σε κίνηση / ακινησία ή έχει κλαπεί
•    αν είναι ασφαλισμένο / ανασφάλιστο, καθώς και την ημερομηνία έναρξης και λήξης ασφάλισης και
•    το χρώμα, ο κατασκευαστής και ο τύπος του οχήματος

Αναμενόμενα η υπηρεσία Open Car δεν εμφανίζει πληροφορίες για τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών ή κατόχων των οχημάτων, ούτε στοιχεία τυχόν οφειλών από τέλη κυκλοφορίας. Για την είσοδο στην πλατφόρμα δεν απαιτείται αυθεντικοποίηση και η αναζήτηση πραγματοποιείται με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET).

Το άρθρο ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΑΠΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ! εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.