Πρωτόκολλο συνεργασία με το “Χαμόγελο του Παιδιού”- Εκπαιδευτικά Προγράμματα Υποψήφιων Θετών Γονέων


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020
Δελτίο Τύπου
Πρωτόκολλο Συνεργασίας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 
και το Χαμόγελο του Παιδιού
Στην υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχωρά την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αποδεικνύοντας στην πράξη την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να έχει κοινό βηματισμό στην προσπάθεια προστασίας και στην ανάπτυξη μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο.
 «Τα παιδιά και οι οικογένειες που διαμένουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρέπει να γνωρίζουν ότι η συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι η ενδυνάμωση της άμυνας απέναντι σε πράξεις που θέτουν σε κίνδυνο αθώες ψυχές. Απλώνουμε με ανθρωπιστικές οργανώσεις ένα δίκτυ προστασίας, σε μία εποχή που παραμένει ζητούμενο η ασφάλεια και η προστασία ευπαθών ομάδων» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.
Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας θα γίνει στη 1.30 το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη,  στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα. 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020
Δελτίο Τύπου
Συνέχεια των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Υποψήφιων Θετών Γονέων
από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνέχεια του πρώτου κύκλου των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για υποψήφιους θετούς γονείς, υλοποιεί από 15   έως 31 Ιουλίου 2020 το δεύτερο κατά σειρά κύκλο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων σε σύμπραξη με το «Σκαγιοπούλειο» Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και από  16 Ιουλίου 2020 έως  1 Αυγούστου 2020 το τρίτο κατά σειρά κύκλο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.  
Η κατάλληλη προετοιμασία των υποψηφίων θετών γονέων θεωρείται σημαντική διαδικασία, ώστε να κατανοήσουν κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με την ανατροφή βρεφών, παιδιών και εφήβων, ηλικίας από 0-18 ετών και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την αντιμετώπιση κάθε θέματος που μπορεί να προκύψει αναφορικά με την υιοθεσία. 
Για το σκοπό αυτό, οι επαγγελματίες εκπαιδευτές (Δικηγόροι, Κοινωνικοί  Λειτουργοί, Ψυχολόγοι) στηριζόμενοι στις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων, προσπαθούν να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους στην ολοκληρωμένη και αποτελεσματική ενδυνάμωση των υποψηφίων θετών γονέων.


.

Άρθρο από:ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ