Προσπάθησαν να βάλουν στην ΕΛΛΑΔΑ λέμβους με μετανάστες συνοδευόμενες απο τουρκικά πλοία!


Το υπουργείο Ναυτιλίας εξεδωσε ανακοίνωση σήμερα με την οποία αναφέρεται σε παρενόχληση σκάφους της από τουρκική ακταιωρό, η οποία παραβίασε τα χωρικά ύδατα και πέρασε τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα.

Οι Τούρκοι, συνεχίζοντας μια σειρά από προκλήσεις, εισέβαλλαν στα χωρικά μας ύδατα και πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το ελληνικό σκάφος του λιμενικού. Παράλληλα, τουρκικές ακταιωροί συνόδευσαν και προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα, λέμβους με λ@θρομετανάστες, αλλά τελικά τους πήραν πίσω.

Το λιμενικό, με συνεχόμενες προειδοποιήσεις να μην εισέλθουν στα ελληνικά νερά, ανάγκασε τους Τούρκους να “περιμαζέψουν” τους λαθραίους που μας έστελναν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Λέσβου, τουρκική ακταιωρός εισήλθε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και παρενόχλησε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς σε βάρος του.

Παράλληλα, σε δεύτερο περιστατικό στην ίδια θαλάσσια περιοχή, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, λέμβος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες επιχείρησε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα συνοδεία τουρκικής ακταιωρού, η οποία και εντοπίστηκε από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας από το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με την τουρκική ακταιωρό, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα. Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οι επιβαίνοντές της περισυνελλέγησαν τελικά από έτερη τουρκική ακταιωρό και ενώ η πρώτη είχε ήδη αποχωρήσει από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή.

Επίσης, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην ίδια θαλάσσια περιοχή και εντός τουρκικών χωρικών υδάτων πλησίον της οριογραμμής, εντοπίστηκε από έτερο Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, λέμβος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Η ανωτέρω λέμβος προσεγγίστηκε από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες επιχείρησαν να την ωθήσουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ανεπιτυχώς. Τελικά, οι επιβαίνοντές της λέμβου περισυνελλέγησαν από τις τουρκικές ακταιωρούς, κατόπιν επανειλημμένων οχλήσεων από το πλήρωμα του ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Σημειώνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση η λέμβος με τους αλλοδαπούς δεν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το άρθρο Προσπάθησαν να βάλουν στην ΕΛΛΑΔΑ λέμβους με μετανάστες συνοδευόμενες απο τουρκικά πλοία! εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.