Προκόπης Αγαθοκλέους:«Αυτός που πιστεύει στον Θεό δεν μπορεί να ζητάει σημάδι»


Ο πρωταγωνιστής της σειράς του MEGA, «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για τον ρόλο που ενσαρκώνει και την αγάπη που του δείχνει ο κόσμος.
Μεγάλωσε με απλότητα, κυνήγησε το όνειρό του και πιστεύει στην ανιδιοτελή αγάπη. Ο λόγος για τον Προκόπη Αγαθοκλέους.

Ο πρωταγωνιστής της επιτυχημένης σειράς του MEGA, «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», βρέθηκε καλεσμένος το πρωί της Κυριακής (27/3) στο «Χαμογέλα και Πάλι» και μίλησε για τον ρόλο που ενσαρκώνει, τη σχέση του με τη θρησκεία και την αγάπη που λαμβάνει από τον κόσμο.

Η πρόταση για να ενσαρκώσει τον Άγιο Παΐσιο του έγινε από τον σεναριογράφο, Γιώργο Τσιάκκα.

«Αρχικά ήταν ένα σοκ. Σοκ από ενθουσιασμό, άγχος και φόβο. Είναι ένας σύγχρονος Άγιος, ένας Άγιος που πολλοί πιστοί εκεί έξω τον ξέρουν, τον είδαν, τον έχουν ζήσει. Προσπάθησα να ηρεμήσω και στο τέλος νίκησε η πρόκληση και ο ενθουσιασμός να τον υποδυθώ», είπε αρχικά.

«Όσο μου συστηνόταν ο Άγιος τόσο πιο οικεία ένιωθα», συμπλήρωσε σχετικά.

«Δεν είναι τυχαίο ότι…»
Παράλληλα, αποκάλυψε ότι για να μπει στον ρόλο συνάντησε πολλούς ανθρώπους που έχουν γνωρίσει στον Άγιο.

«Μίλησα με κόσμο. Ήθελα να μάθω τον άνθρωπο πίσω από τον Άγιο και την πνευματικότητα που κουβαλούσε από παιδί. Δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε στην αγιοσύνη», σημείωσε.

«Ασκητικά δεν έζησα για να προσεγγίσω τον ρόλο. Μπήκα όμως στη διαδικασία της νηστείας και είχα πνευματική καθοδήγηση. Μιλούσα με πατέρες και μάθαινα για τη θρησκεία», παραδέχτηκε.

Σε ερώτηση για τη σχέση που έχει με τη θρησκεία, εξομολογήθηκε: «Η σχέση μου με τη θρησκεία ήταν άμεση και πριν. Μεγάλωσα σε μια επαρχεία τις Λεμεσού και είχα επαφή με την εκκλησία. Όχι φανατικά αλλά εκκλησιαζόμουν. Φαντάρος όμως που ήμουν αλλά και στις σπουδές δεν είχα άμεση σχέση. Η επαφή που κατάφερα να αναπτύξω μέσω του ρόλου κατάφερε να με φέρει σε μια πιο ουσιαστική επαφή με το θείο».

«Υπήρχαν στιγμές που…»
Στη συνέχεια, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στη σκηνή όπου ο Παΐσιος είδε τον Χριστό. «Είναι ένα γεγονός που συνέβη στην παιδική ηλικία του Αγίου», σχολίασε σχετικά και τόνισε ότι «αυτός που πιστεύει στον Θεό δεν μπορεί να ζητάει σημάδι».

Όσο για τα γυρίσματα, είπε πως «υπήρχαν στιγμές που μετά τη λήψη ήμασταν όλοι συγκινημένοι. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που στάθηκε γύρω από μια θυσιαστική αγάπη και αυτή ήθελε να δώσει στον κόσμο».

«Έχω απευθυνθεί στον Άγιο Παΐσιο», παραδέχτηκε.

«Οι πατέρες και οι άνθρωποι της εκκλησίας μου μιλάνε πολύ θερμά και με αγάπη για τη σειρά. Λαμβάνω όλο αυτό το κύμα αγάπης. Ο κόσμος μου στέλνει πολλά μηνύματα και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό», κατέληξε.
PHGH

Το άρθρο Προκόπης Αγαθοκλέους:«Αυτός που πιστεύει στον Θεό δεν μπορεί να ζητάει σημάδι» εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.