Πιτσιλής (ΑΑΔΕ): ΈÏχεται Ï€Ïωτόκολλο επισκέψεων στις ΕφοÏίες

Την καθιέρωση «πρωτοκόλλου» επισκέψεων στις Εφορίες προανήγγειλε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γεώργιος Πιτσιλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής της Έκθεσης Απολογισμού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων 2017 και προγραμματισμού των δραστηριοτήτων της για το έτος 2018.
Ο κ. Πιτσιλής σημείωσε πως πραγματοποιούνται διαδικασίες κατά της διαφθοράς και ανακοίνωσε ότι έρχεται το «πρωτόκολλο επισκέψεων» στις ΔΟΥ. «θα δούμε γιατί πήγε, που πήγε, ποιόν είδε, θα υπάρχει πρωτόκολλο επισκέψεων στις εφορίες» τόνισε.
Ο διοικητής της ΑΑΔΕ δέχθηκε, μπαράζ ερωτήσεων κυρίως από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι με τις ερωτήσεις του έθεσαν ζήτημα αν η ΑΑΔΕ κυνηγάει τους μεγάλους ή μικρούς οφειλέτες ενώ ζήτησαν να μάθουν και τα κριτήρια που η ΑΑΔΕ προχωράει σε ελέγχους και λαμβάνει μέτρα.
Το μπαράζ των ερωτήσεων προκάλεσε ένα συγκρατημένο σχόλιο του Διοικητή ο οποίος σημείωσε ότι «βλέπω πως όλοι θέλουμε τα έσοδα αλλά δεν θέλουμε τα μέτρα».
«Η φοροδιαφυγή αλλάζει προφίλ. Τώρα τα χρήματα δεν μπαίνουν στο τραπεζικό σύστημα. Κι εμείς αγωνιούμε πως θα εκσυγχρονίσουμε την υπηρεσία μας» είπε ο κ. Πιτσιλής.
Για τη Λίστα Λαγκάρντ
Ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε και στη λίστα Λαγκάρντ δίνοντας νέα στοιχεία για την επεξεργασία της.
Όπως είπε στη λίστα Λαγκάρντ υπήρχαν 1.727 ΑΦΜ. Από αυτά τον Μάρτιο του 2017 «πήραμε όλο το πακέτο, δηλαδή 1.228 ΑΦΜ για τα οποία δεν υπήρχε εντολή ελέγχου από τον Οικονομικό Εισαγγελέα. Με τις δύο αποφάσεις του ΣτΕ παραγράφηκαν υποθέσεις. Έτσι η αξιοποίηση κατέστη αδύνατη πλην όσων υποθέσεων πρόκυπτε αδικαιολόγητος πλούτος από την μια χρονιά στην άλλη. Βρέθηκαν 75 τέτοιες υποθέσεις εκ των οποίων ολοκληρώθηκαν 71» είπε χαρακτηριστικά. 


πηγη:www.newsbomb.gr

Άρθρο από:Xiromeritis.Blogspot.gr