Περί πάγιου ύδρευσης, ο λόγος… Του Νικόλαου Αθ. Τραγόμαλου. Ιατρού – Βιοπαθολόγου


Περί πάγιου ύδρευσης, ο λόγος…
Του Νικόλαου Αθ. Τραγόμαλου.
Ιατρού – Βιοπαθολόγου

Απορίας άξιο αλλά και λύπης συγχρόνως είναι να παρακολουθεί κανείς με πόσο θράσος, απερισκεψία, αλλά και κυνισμό λαμβάνονται κάποιες αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Μια από αυτές αφορά την αύξηση του παγίου υδροδότησης που έχει ληφθεί εδώ και ένα χρόνο περίπου.
Αφορά λοιπόν ένα αγαθό, που μας το χαρίζει ο Θεός ή κατά άλλους η φύση.
Η περιοχή μας δέχεται, συνήθως καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και όχι μόνο, μεγάλες ποσότητες βρόχινου νερού που καθιστούν τη περιοχή μας εύφορη.
Σ’ αυτή τη περιοχή έχει τύχει να μεγαλώσω και την αγαπώ πολύ.
Κάποτε δεν είχαμε καθόλου νερό στα σπίτια μας, λόγω ελλείψεως του δικτύου υδροδότησης και ως εκ τούτου προμηθευόμασταν νερό από τα πηγάδια για τη καθημερινότητα.
Μετέπειτα έγιναν γεωτρήσεις και το νερό υπήρχε άφθονο. Στη περίοδο αυτή έβλεπα τους γονείς μου, αλλά και τους γείτονες, να καλλιεργούν τους κήπους τους, παράγοντας διάφορα αγαθά με τα οποία τροφοδοτούσαν τα νοικοκυριά τους, τρέφοντας έτσι τις οικογένειές τους.
Αυτό βέβαια συνέβαινε γιατί υπήρχε άφθονο φθηνό νερό που έτρεχε στις βρύσες.
Με το πέρασμα βεβαίως των ετών βρέθηκαν και κάποιοι (πονηροί) συντοπίτες μας που φρόντισαν να συνδέσουν κάποιες παράνομες παροχές με το δίκτυο ούτως ώστε να ποτίζουν τα χωράφια τους, τα ζώα τους, χωρίς το ανάλογο τίμημα.
Φθάνοντας στο τώρα λοιπόν η δημοτική αρχή με μια απερίσκεπτη απόφαση αύξησε το πάγιο του νερού στα 24 € + ΦΠΑ που φτάνει τα 30 € περίπου το τετράμηνο, έτσι για να μεγαλώσει τα έσοδα του Δήμου, ξεχνώντας ότι δεν απευθύνεται σε δημότες προνομιούχων περιοχών της Ελλάδας, με πισίνες και άλλα κονφόρ, αλλά σε ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα κυρίως, αγρότες και συνταξιούχους, που χρησιμοποιούν το νερό για το νοικοκυριό τους, αλλά και να ποτίζουν κάποια οπωροκηπευτικά ή δένδρα που θα έχουν ενδεχομένως στον κήπο τους.
Εκτός των αγροτών και των συνταξιούχων υπάρχουν όμως και οι ετεροδημότες που ζουν μακριά από τη περιοχή, στην Αθήνα επί παραδείγματι ή κάπου αλλού και που έρχονται στη περιοχή, για ένα μήνα το καλοκαίρι, καλούμενοι να πληρώσουν ένα πάγιο, για σπίτια κλειστά, που φτάνει το χρόνο μαζί με το ΦΠΑ τα 90 €.
Μιλάμε για μια τρέλα!!
Ξεχνώντας επίσης ότι, η ποιότητα του νερού που μας παρέχεται δεν είναι η καλύτερη και έχει σαν αποτέλεσμα ο κόσμος να προμηθεύεται πόσιμο νερό από βυτιοφόρα ιδιωτών ή εμφιαλωμένα νερά από το σουπερμάρκετ.
Το νερό είναι πηγή ζωής και δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης από κανένα.
Δεν επιτρέπεται λοιπόν να πληρώνει κάποιος το νερό στα μέρη μας σαν να είναι χρυσός, με πάγιο έξι φορές μεγαλύτερο των Αθηνών.
Αν θέλει η δημοτική αρχή να αυξήσει τα έσοδα της, υπάρχουν και άλλοι τρόποι όπως πχ η ανακύκλωση συσκευασιών.
Καλά θα κάνετε λοιπόν, κύριοι της δημοτικής αρχής, να επαναφέρετε το πάγιο σε λογικά πλαίσια το συντομότερο δυνατόν.
Δεν μπορεί να έχετε παράλογες απαιτήσεις από τον κόσμο και δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την αύξηση του παγίου.
Είστε σ’ αυτές τις θέσεις γιατί κάποιοι σας τίμησαν με τη ψήφο τους, σεβαστείτε τους.
Δεν είναι λύση η αφαίμαξη της τσέπης των πολιτών απερίσκεπτα.
Λίγο έως πολύ ξέρετε ποιο έχουν παράνομες παροχές στείλτε τους το ραβασάκι, δεν είναι κακό, απλά θα πληρώσουν για το προϊόν που χρησιμοποιούν, όπως πληρώνουμε όλοι εμείς οι άλλοι.
Κάντε επιτέλους την αρχή.

Το άρθρο Περί πάγιου ύδρευσης, ο λόγος… Του Νικόλαου Αθ. Τραγόμαλου. Ιατρού – Βιοπαθολόγου εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.