«Διακινούσαν ακόμη και ότι ο γιατρός είχε πεθάνει»
Από την Μεγάλη Πέμπτη –Μεγάλη Παρασκευή ο γιατρός που προσβλήθηκε από κορονοϊό και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Ρίο παρουσίασε βελτίωση, σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Πάνο Παπαδόπουλο.Μιλώντας στον ΔΥΤΙΚΑ FM και τη Δήμητρα Λαοπόδη διέψευσε τις φήμες που ήθελαν το γιατρό να κινδυνεύει. «Η κλινική εικόνα που έχουμε από το νοσοκομείο του Ρίου είναι καλή αφού και η αναπνευστική του λειτουργία έχει βελτιωθεί, όπως και άλλες βασικές λειτουργίες. Η ακτινογραφία του είναι καλύτερη και ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να πάει ακόμη καλύτερα. Βέβαια αυτό θα απαιτήσει μεγάλο χρονικό διάστημα» ανέφερε ο Π. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Η ιστορία του covid 19 θα έλεγα ότι είναι μια αναδιπλούμενη ράδιο αρβύλα. Συμβαίνει κατά κόρον. Πρέπει να στεκόμαστε με σοβαρότητα στο θέμα αυτό και να σεβόμαστε τον κάθε άνθρωπο και την οικογένεια του, την εργασία του και την κοινωνία».
Κληθείς να σχολιάσει την πλευρά της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου, η οποία ζητούσε να μπουν σε καραντίνα οι περιοχές των Οινιάδων και του Αιτωλικού ανέφερε: «είναι η απόλυτη αστοχία. Δεν νομιμοποιείται κανείς που δεν είναι αρμόδιος, δεν έχει εικόνα, δεν έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση να παρακολουθεί τα πράγματα με ιατρικό και επιστημονικό τρόπο, να βγαίνει και να λέει αυτά τα πράγματα. Αφενός αυτό δεν συμμαζεύεται εύκολα, αφετέρου στρέφει μια ολόκληρη κοινωνία εναντίον μιας άλλης. Υπάρχουν θεσμικά όργανα που παρακολουθούν  τα πράγματα». Μάλιστα ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου πρόσθεσε ότι «δεν μπορούν κάποιοι να γνωρίζουν καλύτερα από τον ίδιο που παίρνει τα αποτελέσματα των τεστ που γίνονται».
Τέλος αναφορικά με τα αήθη σενάρια ότι ο γιατρός από το Αιτωλικό, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Αιτωλοακαρνανία, είχε πεθάνει ο Π. Παπαδόπουλος αρκέστηκε να σχολιάσει πως «ο  τρόμος και η βιασύνη δυστυχώς πουλάνε».
Εφημερίδα Συνείδηση