Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ – ΚΙ ΟΜΩΣ “ΑΥΤΟΣ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ”

μπαιντεν

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δημοσιοποίησε ένα βίντεο του 1998 από συνεδρίαση της επιτροπής διεθνών σχέσεων της Γερουσίας. Σε αυτό εμφανίζεται, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζό Μπάιντεν, αυτός που αποκάλεσε τον Πούτιν “εγκληματία πολέμου”, να λέει ότι ήταν αυτός που πρότεινε τον βομβαρδισμό της πρωτεύουσας της τότε Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, το βίντεο αυτό αφορά ομιλία του Μπάιντεν ένα χρόνο πριν από τον βομβαρδισμό του Βελιγραδίου.

«Πρότεινα τον βομβαρδισμό του Βελιγραδίου. Πρότεινα στους Αμερικανούς πιλότους να πάνε εκεί και να καταστρέψουν όλες τις γέφυρες στον Ντρίνα», φαίνεται να λέει ο Μπάιντεν.

Η Ζαχάροβα επισημαίνει ότι ο Μπάιντεν μιλάει πολύ πριν τον βομβαρδισμό, εξηγώντας ότι το Βελιγράδι τελικά βομβαρδίστηκε.

«Ο Μπάιντεν λέει ότι ήταν αυτός που πρότεινε τον βομβαρδισμό της γιουγκοσλαβικής πρωτεύουσας. Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά – μιλάει για αυτό ΠΡΙΝ τον βομβαρδισμό, εξηγώντας ότι αν το Βελιγράδι είχε βομβαρδιστεί, όπως συμβούλεψε, τότε δεν θα είχαν πεθάνει 200 χιλιάδες άνθρωποι στη Βοσνία. Και όλα αυτά τα λέει εκπρόσωπος ενός κράτους που δεν είχε ούτε κοινά σύνορα ούτε κοινή ιστορία με τη Γιουγκοσλαβία».

«Η Γιουγκοσλαβία δεν αποτελούσε άμεση ή έμμεση απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τους πολίτες τους. Απλώς αυτό χρειάζονταν», καταλήγει η Ζαχάροβα.

Ο επικεφαλής της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, αναδημοσίευσε το βίντεο στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπενθυμίζοντας στον σημερινό Πρόεδρο των ΗΠΑ τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία που εκτιμάται ότι σκότωσαν περίπου 2.500 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 89 παιδιά.

«Μπορεί να θυμίσει κάποιος στον Μπάιντεν ποιος είναι ο εγκληματίας πολέμου;» αναρωτήθηκε ο Ρογκόζιν.makeleio.gr

Το άρθρο Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ – ΚΙ ΟΜΩΣ “ΑΥΤΟΣ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ” εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.