Ν. Κεραμέως: Να είμαστε προετοιμασμένοι ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν μετά το Πάσχα


«Να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους» συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας
Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών, ενώ εξαιρετικά πιθανό είναι το ενδεχόμενο η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων να συνεχιστεί και μετά το Πάσχα δήλωσε η Ν. Κεραμέως μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.
Απαντώντας στην ανησυχία χιλιάδων μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε πως σε κάθε περίπτωση οι εισηγήσεις των ειδικών καθορίζουν τις σχετικές αποφάσεις.
Η υπουργική απόφαση για αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 6 Απριλίου και η ηγεσία του υπ. Παιδείας θα επανεξετάσει την απόφαση με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.
«Σε κάθε περίπτωση, να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση αναστολής λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι» δήλωσε χαρακτηριστικά, ωστόσο η υπουργός τόνισε ότι τόσο η σχολική όσο και η ακαδημαϊκή χρονιά σε καμία περίπτωση δεν
πρόκειται να χαθούν.
Η νέα εισήγηση των ειδικών αναμένεται να κατατεθεί λίγο πριν τη λήξη των διακοπών του Πάσχα, ώστε να επανεκτιμηθεί ο χρόνος επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων.
«Η Πολιτεία έχει πάρει σκληρά μέτρα, τα οποία δείχνουν να αποδίδουν», δήλωσε σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας, ωστόσο δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.
Ειδικά σε σχέση με τις Πανελλαδικές, η υπ. Παιδείας δήλωσε πως οι προσπάθειες κατευθύνονται ώστε η ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών να μείνει όσο πιο κοντά γίνεται στον αρχικό προγραμματισμό. 
Σχετικά με το μέτρο της μείωσης της ύλης, η υπουργός δήλωσε ότι θα αποφασιστεί αφού πρώτα υπολογιστούν οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν, ενώ τα δύο πρόσθετα μέτρα είναι η παράταση της σχολικής χρονιάς και η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης των Πανελλαδικών.
«Η βασική μας επιδίωξη είναι οι Πανελλαδικές εξετάσεις να ξεκινήσουν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, αν λάβουν παράταση», ενώ προσέθε πως «θέλω να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου, για πάρα πολλούς λόγους».
«Ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε αυτή την απόφαση, θα ήταν η εισήγηση των ειδικών να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις αίθουσες. Δεν έχουμε αυτά τα δεδομένα», συμπλήρωσε η υπουργός.
Σχετικά με την εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών, η υπουργός επανέλαβε πως θα οριστεί με βάση την διδακτέα ύλη που παραδόθηκε στη φυσική τάξη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών με παιδιά διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα τηλεφωνικής σύνδεσης. 
Καταλήγοντας, η υπουργός σημείωσε πως το εγχείρημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχει αγκαλιαστεί από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπως αποδεικνύουν και οι αριθμοί και τα ποσοστά συμμετοχής στις διαδικτυακές τάξεις.

Άρθρο από:https://xiromeritis.blogspot.com/