ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΕ 300 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΜΕ 3.500

Ένας από τους μεγαλύτερους οπαδούς των lockdowns, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, καλεί την κυβέρνηση τώρα να ανοίξει τα πάντα, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να βγει έξω.

Αναλυτικά η ανάρτηση του στο Facebook:

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη. Η μόνη λύση είναι μεταφορά όλων των πολιτών και των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ! Σχολεία, εργασία, κοινωνικές επαφές, λιανικό εμπόριο έξω η σε συνεχώς αεριζόμενους χώρους με ανοιχτά παράθυρα. Ανοίξτε την εστίαση έξω. Επίσης, αναστολή όλων των απαγορεύσεων μετακινήσεων ώστε ο κόσμος να μοιραστεί σε πάρκα για αναψυχή και άθληση. Τέλος βάλτε υποδομές σε πάρκα (μικροπωλητές με φαγητό, καφέ κτλ) ώστε να ενθαρρυνθεί ο κόσμος να μείνει πολλή ώρα έξω σε πάρκα. Φορέστε πουλόβερ, μπουφάν, παλτό, ρούχα του σκι και ό,τι άλλο χρειάζεται για να αντέξετε το κρύο. Και φυσικά μάσκα παντού και πάντα! Δε βλέπω άλλη λύση».

Το θέμα που δημιουργείται είναι μείζων. Γιατί μας έκλεισαν οι κύριοι “σοφοί τον περασμένο Μάρτιο με 250-300 κρούσματα και τώρα που ο αριθμός δεν πέφτει σε τριψήφιο, λένε να χαλαρώσουν όλα και να ξεχυθεί ο κόσμος έξω; Ποιος αποφάσισε λοιπόν τότε να επιβληθεί lockdown σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την σημερινή και να διαλυθεί η οικονομία; Ποιος και πότε θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για όλα αυτά;

Το άρθρο ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΕ 300 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΜΕ 3.500 εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.