Μάσκες made in Greece για τον κορονοϊό: Ξεκινά η παραγωγή 300.000 την ημέρα

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως ειπώθηκε στο Open, θα ξεκινήσει η παραγωγή η οποία θα ανέλθει σε εννέα εκατομμύρια μάσκες τον μήνα
Ο πρόεδρος του συνδέσμου Θεσσαλικών επιχειρήσεων βιομηχανιών, Αχιλλέας Νταβέλης, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στο Open Tv για τις πρώτες ελληνικές προστατευτικές μάσκες που θα ξεκινήσουν να παράγονται σε επιχείρηση στη Λάρισα. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ζήτημα ωρών είναι η «made in Greece» πιλοτική αυτοματοποιημένη παραγωγή πιστοποιημένων προστατευτικών μασκών μίας χρήσης. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ξεκινήσει η κανονική παραγωγή, η οποία θα ανέλθει σε 300.000 μάσκες την ημέρα ή συνολικά εννέα εκατομμύρια μάσκες τον μήνα.
Πρώτα θα λάβουν τις μάσκες οι Ελληνες που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης στον πόλεμο του κορονοϊού, δηλαδή το υγειονομικό προσωπικό, και στη συνέχεια θα έχουν πρόσβαση οι Ελληνες πολίτες.
«Θα επιχειρήσουμε να πατάξουμε τη σημερινή αισχροκέρδεια. Θα προχωρήσουμε σε μία εθνική τιμολόγηση, η οποία θα επιτρέπει τόσο στο κράτος όσο και στους πολίτες να αποκτήσουν φθηνή πρόσβαση σε πιστοποιημένες προστατευτικές μάσκες», είπε στο Οpen o κ. Νταβέλης.
Στόχος να καλυφθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν στην εγχώρια αγορά σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας υγειονομικό υλικό στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Η ελληνική βιομηχανία πλαστικών μιας χρήσης ετοιμάζεται μέσα στις επόμενες μέρες να βάλει μπροστά τις μηχανές, ολοκληρώνοντας σε χρόνο – ρεκόρ ένα εξαιρετικά απαιτητικό εγχείρημα που υπό άλλες συνθήκες θα χρειάζονταν μήνες ολόκληρους.
Συνολικά χρειάστηκαν είκοσι μέρες, προκειμένου η ηγετική ομάδα της Lariplast, της εταιρείας που θα ξεκινήσει το εγχείρημα, να υλοποιήσει αυτή την πολύπλοκη επένδυση με εθνικό πρόσημο: την εγκατάσταση δυο γραμμών για την παραγωγή χειρουργικών μασκών τύπου 2, στις οποίες υπάρχει μεγάλη έλλειψη και η χώρα χρειάζεται περισσότερο στη μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού. 
Πρόκειται για χειρουργικές μάσκες τύπου 2, οι οποίες έχουν δείκτη προστασίας άνω του 98% και χρησιμοποιούνται κατά κόρον από το υγειονομικό προσωπικό. Η εταιρεία μπορεί -εφ’ όσον κριθεί αναγκαίο- να προχωρήσει στην παραγωγή και χειρουργικών μασκών τύπου 3, οι οποίες εξασφαλίζουν μεγαλύτερο βαθμό προστασίας. Σήμερα, οι προστατευτικές μάσκες εισάγονται στην πλειονότητά τους από την Κίνα και είναι τύπου 1, με βαθμό προστασίας έως 95% και προορίζονται κυρίως για πολίτες.

Άρθρο από:https://xiromeritis.blogspot.com/