ΛΑΪΚΗ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Πρόταση για Ψήφισμα από το ΠΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ την ανακοίνωση-ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων στη «Νηρεύς ΑΕ» Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Ιχθύς» που καλεί την εταιρεία να ανακαλέσει άμεσα τις άδικες απολύσεις εργαζομένων


ΛΑΪΚΗ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Πρόταση για Ψήφισμα από το ΠΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ την ανακοίνωση-ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων στη «Νηρεύς ΑΕ» Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Ιχθύς» που καλεί την εταιρεία να ανακαλέσει άμεσα τις άδικες απολύσεις εργαζομένων


20/06/2020

Πρόταση της Λαϊκης Συσπείρωσης Δυτικής Ελλάδας για λήψη ψηφίσματος στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας που θα συνεδριάσει την Τετάρτη 24/6, την ανακοίνωση – ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων στο ΝΗΡΕΑ Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Ιχθύς»  που εξέδωσε με αφορμή  την απόλυση εργαζομένων φυλάκων και καλεί την εταιρεία να ανακαλέσει άμεσα τις άδικες αυτές απολύσεις και ταυτόχρονα καλεί τους θεσμικούς φορείς της περιοχής να στηρίξουν το ψήφισμα-ανακοίνωση τους.

Επιβεβαιώνεται, ακόμη μια φορά, πως οι εργοδότες στο βωμό του κέρδους τους δεν υπολογίζουν τίποτα.
Συγκεκριμένα στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, που ενισχύθηκε πρόσφατα λόγω του κορονοϊού από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και στον οποίο εξελίσσονται αναδιαρθρώσεις με εξαγορές, συνενώσεις, συγχωνεύεις, η επιχείρηση του ΝΗΡΕΑ προχωρεί σε απολύσεις εργαζομένων . 
Ειδικότερα , όπου η αύξηση της τάξης του 534% που κατέγραψαν τα κέρδη του ομίλου “Νηρέας” στο α΄ εξάμηνο και η αύξηση της κερδοφορίας της μητρικής εταιρείας κατά 200% είναι βαμμένη με το αίμα νεκρών εργαζομένων με τα αλλεπάλληλα εργατικά “ατυχήματα” στις εγκαταστάσεις της.
Οι επικλήσεις της κυβέρνησης και των προκατόχων της στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, είναι κενό γράμμα, καθώς με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έχει χτιστεί ένα ολόκληρο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας. Με τους εκατοντάδες νέους νόμους που ψήφισαν και τους παλιότερους που διατηρούν, ρίχνουν νερό στο μύλο της ασυδοσίας της εργοδοσίας και ποτίζουν την εργασιακή ζούγκλα. Διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, επέκτειναν και βάθυναν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, την ενοικιαζόμενη εργασία μέσω δουλεμπόρων, χτύπησαν και συνεχίζουν να χτυπάνε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τσάκισαν το μεροκάματο και δημιούργησαν συνθήκες “δουλειά να είναι κι ό,τι να ‘ναι” για την πλειοψηφία της εργατικής τάξης.
Καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες, το λαό της περιοχής μας, που έχουν πείρα και δύναμη στα χέρια τους, να τις αξιοποιήσουν και να οργανώσουν τον αγώνα τους, κοιτάζοντας τον πραγματικό στόχο που είναι η διεκδίκηση του δικαιώματος στη δουλειά και η ακύρωση των απολύσεων.
Κανένας εργαζόμενος στην ευρύτερη περιοχή και δεν χρωστάει στο “ΝΗΡΕΑ”. Γιατί με τον ιδρώτα των εργατών και την εκμετάλλευση της θάλασσας και των ακτων της περιοχής μας  , δημιουργήθηκαν και αυγάτισαν τα κέρδη τους.
Και τώρα λένε στους εργαζομένους που πληρώσανε την προηγούμενη κρίση, αλλά και την αναιμική ανάκαμψη που υπήρχε τα τελευταία χρόνια, πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων τους, ότι πρέπει να ξαναπληρώσουν!!!
Απαιτούμε να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστούν στο ακέραιο όλες οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων της “ΝΗΡΕΥΣ ΑΕ” , χωρίς όρους και προϋποθέσεις».
Αναλυτικά η ανακοίνωση – ψήφισμα:


Άρθρο από:ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ