Κώστας Καραγκούνης: To “Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Βόνιτσας’’ είναι ένα έργο που θα φέρει πνοή ανάπτυξης στην Βόνιτσα


Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων να εντάξει το έργο “Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Βόνιτσας” στο πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων 2020 και να θέσει με αυτόν τον τρόπο τέλος σε μια πολυετή και κοπιώδη προσπάθεια υλοποίησης του.
Πρόκειται αναμφίβολα για ένα έργο που θα φέρει πνοή ανάπτυξης στην Βόνιτσα αλλά και τις γειτονικές περιοχές. Ένα έργο που πέρα από τον ασφαλή ελλιμενισμό των σκαφών αναψυχής θα προσφέρει συνάμα μεγάλη τουριστική και οικονομική ανάπτυξη καθιστώντας την περιοχή πόλο έλξης επενδύσεων και επισκέψεων. Η υλοποίηση αυτού του έργου θα εξασφαλίσει επίσης την πολύπλευρη ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας μέσα από την δημιουργία νέων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας που θα φροντίζουν για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στα σκάφη αναψυχής.
Η αλυσιδωτή αυτή ανάπτυξη που θα εκκινήσει η δημιουργία του ως άνω έργου αποτέλεσε όπως προαναφέρθηκε αποτέλεσμα πολυετούς και μετ’ εμποδίων αγώνα. Με επιμονή και θέληση όμως καταφέραμε ύστερα από αλλεπάλληλες συναντήσεις και επικοινωνία με τον Υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη, τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη αλλά και διάφορους αρμόδιους φορείς να φτάσουμε σε ένα απτό αποτέλεσμα.
Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω προσωπικά τους ανωτέρω Υπουργούς και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη για αυτή την πολύ σημαντική απόφαση αλλά ιδίως τον Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας κ. Γεώργιο Αποστολάκη για την ουσιαστική παρέμβασή του ως αρμόδιος φορέας υλοποίησης του έργου αλλά και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη για την πολύτιμη συμβολή του.

Το άρθρο Κώστας Καραγκούνης: To “Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Βόνιτσας’’ είναι ένα έργο που θα φέρει πνοή ανάπτυξης στην Βόνιτσα εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.