ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Δημοτικοί Σύμβουλοι οφείλετε να υπηρετείτε τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ- ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ- ΤΗ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. Θα το κάνετε; ΟΨΟΜΕΘΑ

Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 

Μαθηματικός

 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ                                       04-06-2020
 ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ- ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ- ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
  • Στη Δημοκρατία η πλειοψηφία διοικεί και η μειοψηφία ελέγχει. 
  • Η διαχείριση του δημόσιου χρήματος  είναι ύψιστη πολιτική πράξη και γίνεται με νόμους.  
  • Ο Δήμος δεν είναι λάφυρο κανενός.   
  • Η ισονομία και η ισοπολιτεία είναι ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ  ΕΠΙΤΑΓΕΣ.
Σήμερα θα προχωρήσουμε σε σκέψεις και διαπιστώσεις  για τα δρώμενα στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας.
Ένα χρόνο μετά τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές  του Μάη- Ιούνη του 2019  ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας  βρίσκεται στην ίδια απελπιστική κατάσταση.
 Η έπαρση και η αλαζονεία του Δημάρχου κ Αποστολάκη  και της Δημοτικής του ομάδας δεν έχουν προηγούμενο.
Πολλά τα άλυτα προβλήματα της καθημερινότητας.
Η μείζονα αντιπολίτευση  και ιδιαίτερα ο επικεφαλής της κ Κασόλας  επέλεξε να συνδιοικεί το Δήμο. Υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της Δημοκρατίας όταν δεν υπάρχει ο έλεγχος , στις πράξεις, στις παραλήψεις, στα λάθη σε αυτούς που διοικούν.

ΘΕΜΑ 1.

Ύστερα από διαπραγματεύσεις ολόκληρο το καλοκαίρι του 2019  ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ Κασόλας, ο Αντιδήμαρχος από τη Δημοτική Ενότητα κ Τσακάλης  και οι Δημοτικές τους ομάδες τους (πλην του  Δημοτικού Συμβούλου κ Φερεντίνου) μετέτρεψαν το ΧΥΤΑ – χωματερή πολυτελείας,  της 3ης Γεωγραφικής  Ενότητας της ΠΕ Αιτ/νιας, σε χώρο υποδοχής σκουπιδιών της Λευκάδας, του Μεγανησίου και ουδείς γνωρίζει από πού αλλού θα έρθουν.  Οι πανηγυρισμοί των γειτόνων της Λευκάδας έπρεπε να προβληματίσουν το Δήμαρχο κ Αποστολάκη το Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ κ Κασόλα και τους Δημοτικούς Συμβούλους. 

ΘΕΜΑ 2

Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης  είναι δεκατέσσερα χρόνια Δήμαρχος.  Η έδρα του Δήμου η Βόνιτσα δεν έχει κεντρική πλατεία. Η πλατεία Ανακτορίου , η οποία ταυτίζεται με τη τοπική ιστορία της πόλης , βρίσκεται στο σημερινό χάλι.  Δεν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο  σε οποιαδήποτε πλατεία σε όλη την επικράτεια.  Και αντί συγγνώμης στους Δημότες η αλαζονεία τους δεν έχει προηγούμενο.

Διαβάστε περισσότερα »

Άρθρο από:ΞηρόμεροNews