Κοινωνικός τουρισμός 2022: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ


Μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2022-2023 της ΔΥΠΑ (π. ΟΑΕΔ) για 300.000 δικαιούχους.

Μάλιστα φέτος μπαίνουν 50 εκ ευρώ για να γίνει πιο ελκυστικό το πρόγραμμα, μειώνοντας την συμμετοχή των πολιτών και αυξάνοντας τις τιμές που πληρώνει η ΔΥΠΑ στα ξενοδοχεία, έτσι ώστε να συμμετάσχουν περισσότερα ξενοδοχεία, να είναι περισσότερα δωμάτια διαθέσιμα και έτσι να είναι ένα πρόγραμμα το οποίο θα ανταποκρίνεται στο αυξημένο κόστος φέτος λόγω της ενέργειας. Επίσης όσοι άνεργοι λάβουν τις επιταγές κσι δεν τις χρησιμοποιήσουν τότε για 2 χρόνια θα μείνουν εκτός του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ.
Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση δικαιούχων, που επιλέγονται με μοριοδότηση, και των ωφελουμένων μελών τους, για την πραγματοποίηση διακοπών σε Τουριστικά Καταλύματα της Ελλάδας που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Παρόχων του ΟΑΕΔ και την ακτοπλοϊκή μετακίνησή τους σε και από αυτά (εφόσον απαιτείται).

Η επιδότηση γίνεται με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 01.08.2022 έως 31.07.2023.

Το άρθρο Κοινωνικός τουρισμός 2022: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.