Καταρράκτες Νυμφών: Ένα μαγικό σκηνικό με οργιώδη βλάστηση και τρεχούμενα νερά βγαλμένο από την ελληνική μυθολογίαT

Θυμίζουν Ήπειρο, μα βρίσκονται στην Κέρκυρα
ΗΚέρκυρα φημίζεται για τα παραδοσιακά, ελληνικά καλοκαίρια της, την εξαίσια αρχιτεκτονική της με έντονες τις επιδράσεις του δυτικού στοιχείου και τις νησιώτικες γεύσεις που «φωνάζουν» Ελλάδα ήδη από την πρώτη μπουκιά.

Παραλίες που αποθεώνονται στα διεθνή Μέσα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, ένα Ιόνιο που μοιάζει να έχει ερωτευτεί τις ακτές της Κέρκυρας και μια ιστορία που μετρά αιώνες, συνθέτουν το πορτραίτο του νησιού που ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά. Και πώς να κάνεις διαφορετικά; Αφού η «αρχόντισσα» Κέρκυρα δεν παύει ποτέ να έχει κάτι καινούργιο να σου χαρίσει.

Οι φανατικοί της Κέρκυρας είναι πολλοί. Εκείνοι που την επιλέγουν κάθε καλοκαίρι έστω και για μία εβδομάδα διακοπών. Ακόμα κι αυτοί, όμως, ενδέχεται να μην είχαν μέχρι σήμερα την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα καταπράσινο χωριουδάκι, με οργιώδη βλάστηση και τρεχούμενα νερά, το οποίο πήρε το όνομά του από τα γοητευτικότερα ίσως πλάσματα της ελληνικής μυθολογίας: τις Νύμφες, οι οποίες αργότερα, πρωταγωνίστησαν και στη λαϊκή παράδοση ως νεράιδες

Ο λόγος για το χωριό  στο βόρειο τμήμα της Κέρκυρας, που είναι χτισμένο στο ψηλότερο βουνό του νησιού, τον Παντοκράτορα, σε υψόμετρο 200 μέτρων. Το καταπράσινο αυτό χωριό με τα κυπαρίσσια, τα πλατάνια, τις βελανιδιές, τους ελαιώνες, τις δρύες και τα πουρνάρια που δίνει την αίσθηση βουνού της Ηπείρου, είναι γεμάτο πηγές με τρεχούμενα νερά, στοιχείο στο οποίο πιθανότατα οφείλεται η «φήμη» που το κυνηγά μέχρι σήμερα πως κάποτε ήταν… νεραϊδοχώρι. Όνομα και πράγμα! Για να ακριβολογούμε, δηλαδή, αυτό ακριβώς ήταν το όνομα του χωριού κατά την αρχαιότητα. Λέγεται πως κάποτε οι σημερινές Νυμφές κατοικούνταν αποκλειστικά και μόνο από νεράιδες που κακό δεν έβαζαν ποτέ στο νου τους, οι οποίες πετούσαν ανάμεσα στα δέντρα και έκαναν μπάνιο ολημερίς στα τρεχούμενα νερά, χορεύοντας με τον γιο του Ερμή, τον Πάνα και τη Θεά Αφροδίτη…

Οι καταρράκτες των Νυμφών
Λίγο έξω από τον οικισμό των Νυμφών, βρίσκονται οι μυθικοί καταρράκτες στους οποίους ελέγετο πως λούζονταν οι θεϊκής καταγωγής, μα όχι αθάνατες Νύμφες. Πρόκειται για τους εντυπωσιακότερους καταρράκτες της Κέρκυρας, των οποίων το νερό πέφτει ορμητικά από ύψος 15 περίπου μέτρων στην καταπράσινη χαράδρα. Ο ήχος είναι μοναδικός και η μυρωδιά της φύσης αξεπέραστη στο σημείο αυτό. Μόνο όποιος έχει βρεθεί εκεί μπορεί να καταλάβει την μεγαλειώδη αίσθηση που χαρίζει το μέρος.

Ο δρόμος για τους καταρράκτες δεν είναι ιδιαίτερα δύσβατος, για αυτό και δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία να χάσεις την ευκαιρία να απολαύσεις τη μαγευτική θέα που χαρίζουν όταν βρεθείς ξανά στην Κέρκυρα. Οι διάσημοι καταρράκτες Νυμφών βρίσκονται λίγο έξω από το χωριό, το οποίο θα πρέπει να διασχίσεις και αφού περάσεις έξω από το γήπεδο της περιοχής, να συνεχίσεις για 1,5 χιλιόμετρο στον χωματόδρομο που οδηγεί στα ορμητικά νερά.

Και εκεί ακριβώς θα βρεις μπροστά σου το απόλυτα θαύμα της φύσης.

Ιδανική εποχή για να επισκεφτείς τους καταρράκτες ανέκαθεν θεωρούνταν η άνοιξη, ωστόσο οι καλοκαιρινές εξορμήσεις στο μέρος μόνο κακή επιλογή δεν θα ήταν.Φρόντισε, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα βρεθείς στην Κέρκυρα να πεις το «ναι» σε αυτό το τόσο ξεχωριστό hotspot που έχει μαγέψει ακόμα και τους πιο πολυταξιδεμένους…
https://youtu.be/3vLzjN6jA8Qhttps://www.ethnos.gr/

Το άρθρο Καταρράκτες Νυμφών: Ένα μαγικό σκηνικό με οργιώδη βλάστηση και τρεχούμενα νερά βγαλμένο από την ελληνική μυθολογίαT εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.