Ζει 10 χρόνια μόνος του σε εγκαταλειμμένο χωριό με μόνη συντροφιά τα πρόβατα!


Ο Liu Shengjia ζει μόνος του σε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό, στο Xuenshanshe, στη βορειοδυτική Κίνα μετά το θάνατο της μητέρας και του αδελφού του πριν από 10 χρόνια. Το Xuenshanshe φιλοξενούσε κάποτε περίπου 20 οικογένειες, αλλά σιγά-σιγά εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους επειδή δεν υπήρχαν πόροι ζωής εκεί και αναζήτησαν εργασία σε μεγάλες πόλεις.
Μέχρι το 2006 εκείνος έμεινε μόνος του φροντίζοντας την άρρωστη μητέρα του και τον μικρότερο αδελφό του, που πέθαναν μέσα σε έναν χρόνο, καθιστώντας τον τον μοναδικό κάτοικο του χωριού. Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του θα έφευγε, φοβούμενος πρωτίστως τη μοναξιά, αλλά ο Liu έμεινε πίσω. «Στην αρχή, δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ ακούγοντας τα ουρλιαχτά των αγριόσκυλων αλλά μετά απέκτησα μερικά πρόβατα που έχουν γίνει οι σύντροφοί μου και συνήθισα να ζω μόνος μου”.

Ο Liu παραδέχεται ότι έχει το προνόμιο της ελευθερίας να κάνει ό,τι θέλει αλλά υπάρχουν και πολλές δυσκολίες. Δεν έχει ανθρώπινη συντροφιά, ενώ πρέπει να ταξιδέψει αρκετά χιλιόμετρα προκειμένου να πάρει τις βασικές προμήθειες όπως τρόφιμα και πόσιμο νερό. Ο ίδιος ζει με έναν μισθό 108 δολαρίων το μήνα ως εργάτης στον τοπικό σταθμό δασοπροστασίας.
perierga.gr

Το άρθρο Ζει 10 χρόνια μόνος του σε εγκαταλειμμένο χωριό με μόνη συντροφιά τα πρόβατα! εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.