Επαιξε σε πάνω απο 200 ελληνικές ταινίες,ο αγαπημένος ηθοποιός του Ελληνικού Σινεμά που “έκλεβε’ την παράσταση!


Ο Αθανάσιος (Νάσος) Κεδράκας γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, 21 Νοεμβρίου 1915 και σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από όπου αποφοίτησε το 1942. Κατά τη δεκαετία του 1940 ήταν ενεργός σε ένα κλιμάκιο του θιάσου των «Ενωμένων καλλιτεχνών», στον οποίο λάμβαναν μέρος ηθοποιοί που συμμετείχαν και στην Αντίσταση[1]. Έπαιξε σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου[2].

Χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του στην ταινία Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα, όπου έκανε τον Μικέ, τον φαρμακοποιό φίλο του Γιώργου Κωνσταντίνου. Στην τηλεοπτική σειρά Ο Χριστός ξανασταυρώνεται (1975-1976, από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη) έπαιξε το ρόλο του “Κωσταντή”.

Απεβίωσε από καρδιακή ανακοπή και ετάφη στην Ηλιούπολη όπου και έμενε. Το 2002 πέθανε και η γυναίκα του, Κικίτσα Κεδράκα, μέλος του ΚΚΕ.

Το άρθρο Επαιξε σε πάνω απο 200 ελληνικές ταινίες,ο αγαπημένος ηθοποιός του Ελληνικού Σινεμά που “έκλεβε’ την παράσταση! εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.