Εγινε γνωστός απο το σήριαλ “Η Γειτονιά μας’-Υπήρξε ο “βασιλιάς’΄της καψούρας την δεκαετία 70-80 -Εφυγε νικημένος απο την επάρατη νόσο!


Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΦΑΣΗΣ γεννήθηκε το 1940 στην Ιτέα Καρδίτσας. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε στην Αθήνα για να εργαστεί. Έγινε ευρύτερα γνωστός με το τραγούδι «Γέλα κυρία μου» καθώς και από τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά Η γειτονιά μας στο ρόλο του Ιωνάθαν. Απεβίωσε από καρκίνο στις 13 Οκτωβρίου 2010 σε ηλικία 70 χρονών.

Απόσπασμα από συνέντευξη που έχει δώσει παλαιότερα:

“Το όνειρό μου ήταν να γίνω θεατρίνος. Από πιτσιρίκι, αυτό ήταν η μανία μου, το πάθος μου, η αρρώστια μου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ιτέα (Κουτσαρί) της Καρδίτσας και πάντα τα καλοκαίρια μας επισκέπτονταν τα λεγόμενα μπουλούκια της εποχής, οι περίφημοι περιοδεύοντες θίασοι, οπότε βλέποντάς τους ήθελα να γίνω και εγώ ένας απ΄αυτούς. Με αυτό το σκεπτικό μεγάλωσα, τελείωσα το γυμνάσιο στην Καρδίτσα, ήρθα Αθήνα, τελείωσα τη δραματική σχολή και μπήκα στο θέατρο. Δούλεψα έξι χρόνια στο θέατρο και έκανα πάνω από δεκαπέντε ταινίες. Η μεγαλύτερη τύχη ήρθε το 1971, όταν με φωνάξανε να παίξω σε ένα σίριαλ την ξακουστή για τότε Η γειτονιά μας. Την ίδια εποχή ξεκίνησα να δουλεύω και σε μπουάτ ως τραγουδιστής, στο μαγαζί “ΚΑΤΑΚΟΜΒΗ”. Η δεκαετία του 70 ήταν αυτή που με σημάδεψε. Τέλη του 74 δούλεψα σε ένα μαγαζί και εντελώς συμπτωματικά με άκουσε ο Κώστας Ψυχογιός και μου έδωσε το “Γέλα κυρία μου”.

Το άρθρο Εγινε γνωστός απο το σήριαλ “Η Γειτονιά μας’-Υπήρξε ο “βασιλιάς’΄της καψούρας την δεκαετία 70-80 -Εφυγε νικημένος απο την επάρατη νόσο! εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.