ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΓΩΝΙΑ- ΠΛΑΓΙΑ . Διακόπηκαν οι εργασίες. Διαχρονικός πολιτικός εμπαιγμός από Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας. Όλοι οι βουλευτές οφείλουν να καταθέσουν επερώτηση στη Βουλή


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑ-  ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ

<<  ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΓΩΝΙΑ- ΠΛΑΓΙΑ . Διακόπηκαν  οι εργασίες. Διαχρονικός πολιτικός εμπαιγμός από Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας. Όλοι οι βουλευτές οφείλουν να καταθέσουν επερώτηση στη Βουλή>>


Γράφει ο:  Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής 

                         Μαθηματικός                                                                         22-01-2023

                                                Αγαπητοί  Αναγνώστες

Στο χωριό μου τη Πογωνιά  ,στην αρχή του δρόμου Ποιγωνιά- Πλαγιά  του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας υπάρχει η παρακάτω πινακίδα……..

 

Η μη ολοκλήρωση του  αναπτυξιακού  δρόμου Πογωνιάς – Πλαγιάς έχει εξελιχθεί σε έναν διαχρονικό πολιτικό εμπαιγμό των κατοίκων της περιοχής, των Δημοτών αλλά και όλων των φορολογούμενων πολιτών. Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και η Δημοτική Αρχή στα δύσκολα πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα. Ποιο το αποτέλεσμα για το έργο από την 01-09-2014 που διοικούν το Δήμο; Κάποιες προχειρότατες παρεμβάσεις προεκλογικά το 2019 από Πογωνιά μέχρι Βαθυαβάλι. Σήμερα ο δρόμος θυμίζει χωράφι οργωμένο.  

Το έργο  Πογωνιάς – Πλαγιάς, αφορά το τμήμα του δρόμου Πογωνιά- Πλαγιά  από τη θέση «Βαθυαβάλι» έως και τα όρια της Πλαγιάς, και περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις και εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, με τις οποίες θα ολοκληρωθούν εργασίες που είχαν ξεκινήσει με παλαιότερη εργολαβία, αλλά δεν περατώθηκαν. 

Επιπρόσθετα  προβλέπεται  η πλήρης κατασκευή άλλων τμημάτων δρόμου, καθώς επίσης η σύνδεσή του με τους υπάρχοντες δημοτικούς δρόμους στην περιοχή.


Με την ολοκλήρωση των εργασιών  κατασκευή τεχνικών έργων, κατασκευή οδοστρωσίας-ασφαλτικών, κατασκευή τεχνικών απορροής όμβριων, τοίχοι αντιστήριξης, κατασκευή επιχωμάτων και τοποθέτηση οριζόντιας και κάθετης σήμανσης. Παρεμβάσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα οδικής ασφάλειας και αναβαθμίζουν την ποιότητα των καθημερινών μετακινήσεων των κατοίκων.

Σε πολύωρη συζήτηση που είχα στην αρχή της θητείας του με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ Μαυρομάτη  του έθεσα το θέμα της υδροδότησης της Παλαίρου-Πογωνιάς- Στενού- Βαρκού και της περιοχής του παραλιακού τόξου Παλαίρου – Πογωνιάς. Μου είπε για το θέμα αρμόδιος είναι ο Δήμος Δήμος Ακτίου- Βόνιτσας.  Ακριβώς το ίδιο μου είπε και η  Αντιπερειφερειάρχης κ Σαλμά. 

Για το νερό της περιοχής  ζήτησα τις δύο συναντήσεις και βεβαίως τους ενημέρωσα για την Λαϊκή συνέλευση της Πογωνιάς, τη χρηματοδότηση από τη Περιφέρεια του έργου έγινε,  το οποίο είναι διαφορετικό από την απόφαση της Λαϊκής συνέλευσης και τις τεράστιες ευθύνες του Δημάρχου κ Αποστολάκη και της Δημοτικής Αρχής για το θέμα. Τεράστιες ευθύνες έχουν και οι τρείς Αντιδήμαρχοι από τη ΔΕ Παλαίρου ο κ Βίτσας, ο κ Τσακάλης και ο κ Καούρας. Για το θέμα θα επανέλθουμε. 

Στη συζήτηση με το κ Μαυρομάτη με ενημέρωσε ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ χρηματοδότηση για το δρόμο Πογωνιά- Πλαγιά. Αργότερα τοποθετήθηκε η παραπάνω πινακίδα και δημοσιεύτηκε η παρακάτω φωτογραφία με την  έναρξη των εργασιών. 


  Οι εργασίες του έργου έχουν σταματήσει εδώ και πολύ καιρό. Το τελευταίο χρονικό διάστημα πήγα δύο φορές στη Τεχνική Υπηρεσία της ΠΕ Αιτ/νιας.  Ανώτατο στέλεχος της Υπηρεσίας με ενημέρωσε ότι, έγινε διακοπή των εργασιών από την ανάδοχο εταιρεία λόγω του ότι δεν πληρώνεται.

 ‘Όλοι γνωρίζουμε τη σπουδαιότητα ολοκλήρωσης του έργου. Θα απογειώσει αναπτυξιακά τη περιοχή. Χωρίς όμως υποδομές ανάπτυξη δεν νοείται. 

Αρμόδιοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου -Ακτίου Βόνιτσας.

Αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν. Για το συγκεκριμένο έργο έχουμε υποστεί  διαχρονικό πολιτικό εμπαιγμό τόσο από τη Περιφέρεια όσο και από το Δήμο. 

Πόσοι υποψήφιοι για τη πρώην Νομαρχία Αιτ/νιας για τη Περιφέραια Δυτικής Ελλάδας , για το πρώην  Δήμου Παλαίρου και το Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας   έκαναν σημαία το δρόμο Πογωνιά- Πλαγιά;  Η απάντηση είναι άπαντες. Αποτέλεσμα; Οι εργασίες διεκόπησαν; Μέχρι πότε;             

Κύριοι Βουλευτές της Αιτ/νιας συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης

Κατά τη ταπεινή μου άποψη οφείλετε να προχωρήσετε στη κατάθεση δύο επερωτήσεων στη Βουλή με θέματα:

Την υδροδότηση της περιοχής.

Την ολοκλήρωση του δρόμου Πογωνιάς- Πλαγιάς.


                Αγαπητοί Συνδημότες

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

                    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ