Δημόσια διαμαρτυρία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας προς τον κ. Παναγιώτη Στάϊκο

Βόνιτσα, 27/12/21

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ 
ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Τηλ.Επικ/νιας:2643061211-6988068439
Πληροφορίες: Mυλωνίδης Ευθύμιος
Email: syllogosd.nvonitsas@yahoo.gr

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες συναδέλφων, παρακολουθήσαμε τα ηχογραφημένα πρακτικά της συνεδρίασης 21/12/2021 του δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου. Με έκπληξη ακούσαμε τον δημοτικό σύμβουλο κ. Στάϊκο να αποκαλεί τον Πρόεδρο του Δ.Σ. «δασκαλίτσα»!!!! Όπως ακούγεται να του λέει ο πρόεδρος, δεν ήταν η πρώτη φορά που τον αποκαλούσε έτσι κι αυτό είναι αλήθεια όπως μας διαβεβαίωσαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Θεωρούμε ότι η προσφώνηση αυτή με τον τρόπο που εκφέρεται και μάλιστα σε άτομο αρσενικού φύλου, υποτιμά και προσβάλλει τις συναδέλφους εκπαιδευτικούς ως γυναίκες ,ως επαγγελματίες και ως δημόσιους λειτουργούς. Τέτοια σχόλια, πέραν του ότι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σεξιστικά, είναι απαράδεκτα απ’ όλη την κοινωνία. Οι συναδέλφισσες εκπαιδευτικοί δεν είναι «δασκαλίτσες», αλλά Δασκάλες που πρόσφεραν και προσφέρουν τα μέγιστα για να κρατηθεί όρθιο το Δημόσιο Σχολείο, σε συνθήκες τραγικές για όλη την ελληνική κοινωνία. Δικαίωμα του κ. Στάικου να μην συμπαθεί και να μην εκτιμά τους εκπαιδευτικούς, για τους όποιους δικούς του λόγους. Δεν είναι δικαίωμά του όμως να μιλά υποτιμητικά και απαξιωτικά για τους εκπαιδευτικούς και μάλιστα με δημόσιο λόγο, σε θεσμό που οι πολίτες για άλλους λόγους τον έστειλαν εκεί.

Ελπίζοντας ότι θα καταλάβει το ολίσθημά του, τον καλούμε να ανακαλέσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη απ’ όλες τις συναδέλφους εκπαιδευτικούς και να δώσει ένα τέλος στην προσβολή, πριν πάρει ακόμη μεγαλύτερη έκταση.