«Δίχτυ ασφαλείας» σε χωριά και νησιά: «Φρένο» στις εξόδους του Πάσχα με νέα μέτρα

«Δίχτυ ασφαλείας» σε χωριά και νησιά: «Φρένο» στις εξόδους του Πάσχα με νέα μέτρα

«Μπλόκο» στα σχέδια όλων όσων σκέφτονται να ταξιδέψουν στα χωριά τους για τις ημέρες του Πάσχα έβαλε η κυβέρνηση, που ανακοίνωσε χθες μέσω του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά σειρά αυστηρών μέτρων για την αποτροπή των εκδρομέων.

Για ακόμη μια φορά, ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε από τους πολίτες να προστατεύσουν τα χωριά και τα νησιά, σημειώνοντας πως «η οποιαδήποτε μετακίνηση δημιουργεί προϋποθέσεις μεταφοράς του ιού».
Ξεκαθάρισε δε, πως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να το επιτρέψει αυτό.
Από χθες, Τετάρτη, στις 18:00 το απόγευμα, στα διόδια όλης της επικράτειας και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και στους παράδρομους σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, η ΕΛ.ΑΣ. καθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσης οχημάτων αλλά και κάθε οχήματος, σε 24ωρη βάση.
Αντίστοιχα, ανακοινώθηκε πως το Λιμενικό Σώμα έχει ήδη λάβει εντολή να προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.
Όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων.
Εξαιρούνται, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.
«Στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί που ξεκίνησε», είπε χαρακτηριστικά.
Άρθρο από:https://xiromeritis.blogspot.com/