Δήμος Ξηρομέρου ενημέρωση πολιτών για τα μέτρα που έχουν παρθεί λόγο Κορωναϊού


Εδώ και ένα μήνα περίπου, όλοι μας βιώνουμε μία πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας του Κορωναϊού. Μία κατάσταση που έχει αναστατώσει όλο το πλανήτη και έχει επηρεάσει τις ζωές και την καθημερινότητα όλων μας. Το ελάχιστο λοιπόν που θα ανέμενε κάποιος σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι μας, είναι σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Δυστυχώς κάποιοι ελάχιστοι συμπολίτες μας, φαίνεται ότι το μυαλό τους σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις είναι αλλού και προσποιούνται ότι δεν έχουν ενημερωθεί και δεν ξέρουν τίποτα συγκεκριμένα, με σκοπιμότητα αποκρύπτουν τα πραγματικά δεδομένα, άκριτα και με διαδικτυακά πυροτεχνήματα, διακινούν συστηματικά χωρίς γνώση και στοιχεία, φτηνές ψευδείς ειδήσεις.
Το μόνο που καταφέρνουν τελικά, είναι όλα αυτά τα σκόπιμα ψέματα να τους γυρνάνε πίσω. Τους παραδίδουμε στην κρίση όλων των συμπολιτών μας Ξηρομεριτών, οι οποίοι καταλαβαίνουν πολύ καλά τα ευτελή κίνητρα τους και την σκοπιμότητα που εξυπηρετούν.
Ως υπεύθυνη δημοτική αρχή, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία, τους θεσμικούς φορείς, την ΚΕΔΕ και τον ΕΟΔΥ, τους θεσμικούς υπεύθυνους διαχείρισης αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, ακολουθούμε με προσοχή τις οδηγίες που λαμβάνουμε και πιστεύουμε ότι τα πάμε καλά.
Θα αναφέρουμε εν συντομία τι έχει κάνει η δημοτική αρχή από την αρχή αυτής της πολύ δύσκολης κατάστασης, ενέργειες πραγματικές γνωστές σε όλους, μιας και έχουν επικοινωνηθεί, αλλά στα αυτιά και στα μυαλά των συστηματικών κατασκευαστών ψευδών ειδήσεων έφτασαν μεν, αλλά δεν ακούμπησαν. Αυτά δεν τα γνωρίζουν;
1. Από 13 Μαρτίου το Βοήθεια στο Σπίτι (ΒΣΣ), επεκτάθηκε σε όλο τον Δήμο Ξηρομέρου, με μόνιμο προσωπικό και όχι με οκτάμηνα, χωρίς διακοπές στην λειτουργία του.
2. Από την έναρξη της κρίσης πανδημίας, το ΒΣΣ είναι στην διάθεση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ του Δήμου και όχι μόνο των ωφελουμένων.
3. Δημιουργήθηκε μηχανισμός έκτακτης ανάγκης, με τηλεφωνικό κέντρο, στο οποίο συνδράμουν στην λειτουργία του όλοι οι εργαζόμενοι των ΚΔΑΠ και του Νομικού Προσώπου, με απόφαση Δημάρχου (ΑΔΑ: 9Θ5ΟΩΚΖ-49Κ).
4. Σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την αντιπροσωπία της TOYOTA, πήραμε δωρεάν ένα καινούργιο Ι.Χ. αυτοκίνητο για τις ανάγκες του ΒΣΣ στην διάρκεια της κρίσης (ΑΔΑ: Ψ3ΤΒΟΞ15-14Ρ).
5. Δημιουργήσαμε κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης, με την συνδρομή του Κέντρου Κοινότητας, προς βοήθεια συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη.
6. Όλο το προσωπικό των Νομικών Προσώπων και του Κέντρου Κοινότητας και όλες οι ειδικότητες, τέθηκαν στην διάθεση του ΒΣΣ και των πολιτών του Ξηρομέρου.
7. Προσλάβαμε οδηγό τετράμηνης σύμβασης για την εξυπηρέτηση του ΒΣΣ (ΑΔΑ: 97ΨΨΩΚΖ-Ι0Α).
8. Προσλάβαμε με τετράμηνη σύμβαση, 2 υδραυλικούς και έναν ηλεκτρολόγο για να ενισχύσουμε τον κρίσιμο τομέα της ύδρευσης σε αυτές τις στιγμές που ζούμε (ΑΔΑ: 97ΨΨΩΚΖ-Ι0Α).
9. Ζητήσαμε και αναμένουμε την έγκριση 2 νοσηλευτών για το ΒΣΣ (διμην.), 2 εργατών καθαριότητας (διμην.), 1 εργάτη καθαριότητας (τετραμ.) και 2 ακόμα οδηγών (διμην.), για περαιτέρω ενίσχυση του ΒΣΣ και του τομέα καθαριότητας (ΑΔΑ: ΨΟΔΑΩΚΖ-3ΜΧ).
10. Προμηθευτήκαμε τα απαραίτητα υλικά, για την προστασία των εργαζομένων του Δήμου μας (ΑΔΑ: Ω2Δ6ΩΚΖ-5Γ0).
11. Έχουμε έρθει σε συνεννόηση με τους Προέδρους των Τ.Κ. και στην συνέχεια με σούπερ μάρκετ και πολίτες, για παροχή βοήθειας σε καθένα συμπολίτη μας που την έχει ανάγκη.
12. Από την πρώτη στιγμή στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτάται πλούσιο επικαιροποιημένο ενημερωτικό υλικό, το οποίο μοιράζεται με δελτία τύπου στα τοπικά μέσα. Επίσης και ο ίδιος ο Δήμος Ξηρομέρου, έχει δημιουργήσει δικό του ξεχωριστό ενημερωτικό υλικό. Επιπλέον ενημερωτικό υλικό σε έντυπη μορφή, μοιράστηκε σε πολίτες και κολλήθηκε σε κεντρικά σημεία των οικισμών.
13. Είμαστε σε ανοικτή γραμμή και συνεργασία με τα 2 Κέντρα Υγείας στα όρια του Δήμου μας, ειδικά το ΒΣΣ συνεργάζεται και με τα 2 Κέντρα Υγείας, αλλά και με τους ιδιώτες γιατρούς της περιοχής, οι οποίοι προσφέρουν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ εξαιρετικές υπηρεσίες.
Ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με αίσθημα σοβαρότητας και υπευθυνότητας, ακολουθώντας τις οδηγίες που λαμβάνουμε από τα Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, για να βοηθήσουμε και να σταθούμε δίπλα σε όλους τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.
Όταν με το καλό λήξει όλο αυτό που ζούμε, έχουμε πολύ δουλειά όλοι μαζί ενωμένοι και αγαπημένοι, να κάνουμε τα πάντα για να επανέλθουν οι ζωές όλων μας στους κανονικούς ρυθμούς.
Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

Άρθρο από:https://xiromeritis.blogspot.com/