Δήμος Ξηρομέρου: Διαμαρτυρίες για κωλυσιεργίες του δήμου στην κοπή δέντρων για την ασφάλεια των πολιτών !!!


Διαμαρτυρίες για κωλυσιεργίες του δήμου στην κοπή δέντρων Επικίνδυνων για την ασφάλεια των πολιτών.
Διαβάσαμε σήμερα επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Ξηρομέρου πολίτη της Δ.Ε. Αστακού, που διαμαρτύρεται για επικίνδυνα πεύκα που χρειάζονται κόψιμο.
Η θέση μας είναι ότι η δημοτική αρχή πρέπει να δει το θέμα και σύντομα μάλιστα και μην ξεχνάει ότι διανύουμε τουριστική περίοδο η κίνηση θα είναι αυξημένη στην πόλη του Αστακού.
Ακολουθεί η επιστολή.

Προς Δήμο Ξηρομέρου.
Ποτέ δεν πίστευα πως το κλάδεμα 3 πεύκων θα ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα που ένας ολόκληρος Δήμος θα σήκωνε ψηλά τα χέρια .
Επί 4 χρονιά κυνηγούσα την προηγούμενη Δημοτική αρχή για να επιληφθεί μιας και τα συγκεκριμένα δέντρα ήταν επικίνδυνα και έπεφταν από μόνα τους ,ευτυχώς κατά τις νυχτερινές ώρες … Με έστελναν από τον Αννα στον Καΐάφα ( δασαρχείο, κτηματική Υπηρεσία κλπ) Και επικοινωνούσα εγώ ·ως μη όφειλα -για πράγματα που έπρεπε να κάνουν εκείνοι.. στο τέλος ήρθαν (με μια όχι και τόσο νόμιμη διαδικασία )να τα κόψουν και τους σταμάτησε η αστυνομία ..
Με την καινούρια δημοτική αρχή η κατάσταση συνεχίζει να είναι ίδια .
Σήμερα έστειλαν και καθαρίζουν κάτω από τα πεύκα ..
Μας ενδιαφέρει η αισθητική δηλαδή περισσότερο και οχι η ασφάλεια ! Μίλησα με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο πριν 1 μήνα και μου παρουσίασε τόσο δύσκολο το έργο ,σαν να ζητούσα να πάρει πίσω την μισή Κύπρο ! Έλεος πια .
Ιδιώτης στο ίδιο οικόπεδο έκοψε από τη ρίζα 3 πεύκα σε 1 ώρα ..
Αν εσείς στη δημοτική αρχή είστε τόσο σίγουροι ότι αυτά τα δέντρα δεν θα πέσουν κάποια στιγμή στο κεφάλι κάποιου αφήστε τα .. Αν πέσουν όμως , και με δεδομένο ότι προσωπικά εγώ έχω ενημερώσει για το πρόβλημα και το δασαρχείο και την κτηματική υπηρεσία με έγγραφα , τότε θα υποστείτε τις συνέπειες . Και δικαιολογίες τύπου δεν έχουμε υπαλλήλους μηχανήματα κλπ δεν υπάρχουν .. Και μηχάνημα έχει πια ο Δήμος και υπάλληλο που κάνει αυτή ακριβώς τη δουλειά .
Ο κ Θανάσης καθάρισε πριν λίγες μέρες όλη τη γειτονιά μου από άχρηστα δέντρα ( πληρώθηκε από ιδιώτη) και έμαθα ότι συνεργάζεται με το Δήμο .
Δεν ξέρω και ούτε με νοιάζει ποιος έχει αυτή την αρμοδιότητα .. ο καθαρισμός των δέντρων είναι υποχρέωση του Δήμου και μακάρι να ήταν διαφορετικά .
Θα τα είχαμε κλαδέψει μόνοι μας χρόνια τώρα και δεν θα χρειάζονταν να παρακαλάμε τον κάθε υπευθυνοανευθυνο για να κάνει το αυτονόητο .!

Άρθρο από:xiromero.gr