Γιώργος Βαρεμένος : Το δόγμα του ψέματος


ΔΗΛΩΣΗ

Το δόγμα του ψέματος
25 Απριλίου 2020

Εν μέσω μιάς ασύδοτης και αηδιαστικής προπαγάνδας, αποκαλύφθηκε ότι, μεταξύ των άλλων, στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών διεκδικούν και το Νόμπελ στα Μαθηματικά. Ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε στoMEGAότι σχεδιάζουν έργα ύψους 13 δισ. €. Και ποια έργα ανέφερε ενδεικτικά ως μέρος του σχεδιασμού των 13 δις. (που μάλλον δεν είναι ο τυχερός του αριθμός…); Το Πάτρα-Πύργος, που αντί να το τρέξουν άμεσα το ανέστειλαν. Το ύψος της επένδυσης, ανέφερε ο υπουργός, θα είναι 450 εκ. €, περίπου δηλαδή όσος ήταν ο προϋπολογισμός του έργου αλλά με τις εκπτώσεις είχε πέσει στο μισό σχεδόν. Τώρα ανεβαίνει στο αρχικό ποσόν, ενώ ο ίδιος ο υπουργός είχε δηλώσει όλο περηφάνεια ότι ο νέος του σχεδιασμός δεν θα κοστίσει ούτε ένα Ευρώ παραπάνω!
Ένα άλλο έργο του σχεδιασμού που παρέθεσε, είναι το βόρειο τμήμα του Ε65. Το τελευταίο δηλ. τμήμα του συνολικού έργου, εκ του οποίου το πρώτο είχε αποπερατωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ και το δεύτερο (το νότιο τμήμα) είχε αρχίσει και προχωρήσει σημαντικά πριν αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης και πάει να το «επιθεωρήσει».
Ένα τρίτο έργο από τα 13 δισ. είναι το περίφημο flyoverτης εσωτερικής περιφερειακής Θεσσαλονίκης, το οποίο εξήγγειλε τσάτρα-πάτρα και εκ του πονηρού ο κ. Μητσοτάκης στην ΔΕΘ ενώ δεν περιλαμβάνεται στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών και η Άδεια Έγκρισης των Περιβαλλοντικών του Όρων (ΑΕΠΟ) απορρίφθηκε από το 2017  διότι περιλαμβάνει επέμβαση σε αναδασωτέα περιοχή, ενώ καθυστερούν άλλα έργα όπως η διαπλάτυνση του δρόμου προς αεροδρόμιο, έργα που δικαιούνται χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά δεν είναι «πιασάρικα» επικοινωνιακά.
Ο κ. Καραμανλής δεν έχει δώσει στην δημοσιότητα το «Μνημόνιο συναντίληψης» με την «Ολυμπία Οδό» για το Πάτρα-Πύργος, για να διαπιστώσουμε τί ακριβώς συναντιλήφθηκαν οι δύο πλευρές. Όσο για την αντίληψη του ελληνικού λαού, είναι προφανές ότι την υποτιμούν φοβερά. Θεωρούν ότι, εν μέσω ενός ανηλεούς επικοινωνιακού βομβαρδισμού δεν πρόκειται ποτέ να μάθει ο λαός την αλήθεια. Γι’ αυτό, το επικοινωνιακό τους δόγμα είναι: ψέμα κι άγιος ο θεός.

Άρθρο από:https://xiromeritis.blogspot.com/