Γεώργιος Αποστολάκης -Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας : Οι ανακοινώσεις , δεν είναι το προνομιακό πεδίο του κου Κασόλα καθώς βάζει συνεχώς αυτογκολ.

Περί αυτογκολ …του κ. Κασόλα
Οι ανακοινώσεις τύπου, προφανώς δεν είναι το προνομιακό πεδίο του κου Κασόλα καθώς βάζει συνεχώς αυτογκολ.
Εγκαλεί τη δημοτική αρχή για απορροφητικότητα των κονδυλιών , όταν είναι γνωστό ότι είχαμε φτάσει το 48,9% , ποσοστό που μας κατατάσσει στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά ( Πρόγραμμα Φιλόδημος – μετονομασία σημερινή Αντώνης Τρίτσης). Ως προς τις 262 εντάξεις άλλων Δήμων, σας ενημερώνω κ. Κασόλα, μήπως και κάποτε μάθετε, ότι εμείς ήδη βρισκόμαστε στο στάδιο ολοκλήρωσης ενώ οι άλλοι Δήμοι τώρα ξεκινούν τις εντάξεις.
Σχετικά με το δίκτυο αποχέτευσης Μοναστηρακίου, που τελευταία επικαλείται συχνά, τον ενημερώνουμε, αν και θα έπρεπε να το γνωρίζει, ότι προϋπόθεση για την κατασκευή του έργου είναι η αναβάθμιση του ΒΙΟΚΑ Βόνιτσας ώστε να μπορεί να δεχθεί τα λύματα του Μοναστηρακίου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης (δίκτυα Μοναστηρακίου + ΒΙΟΚΑ Βόνιτσας) ανέρχεται στο ποσό των 7.684.039,41 € και δεν μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα « Αντώνης Τρίτσης» αφού το υπόλοιπο που δικαιούμαστε ως Δήμος ανέρχεται στο ποσό των 6.132.000€ (το υπόλοιπο 5.868.000€ είναι το προηγούμενο πρόγραμμα Φίλοδημου που ήδη έχει απορροφηθεί σε άλλα έργα). Δεν γνωρίζετε κ. Κασόλα ότι έχει αλλάξει ο νόμος; Δεν γνωρίζετε ότι ως Δήμος δικαιούμαστε συνολικά 12.000.000€ και συνεπώς τα διαθέσιμα κονδύλια δεν επαρκούν για να κατασκευαστεί το έργο;
Να θυμηθούμε ότι στις Δημοτικές εκλογές του 2014 επιλέξατε να φωτογραφηθείτε με τον Γ.Γ. Περιβάλλοντος με τη μελέτη αποχέτευσης Μοναστηρακίου. Δεν γνωρίζατε ότι δεν υπήρχε πρόγραμμα να ενταχθεί ούτε είχε περιβαλλοντική αδειοδότηση;
Αν όλα αυτά δεν τα γνωρίζατε τότε είναι άγνοια και μπορεί να συγχωρεθεί. Αν όμως τα γνωρίζατε τότε είναι φθηνή δημαγωγία και χονδροειδής κοροϊδία προς τους συγχωριανούς σας. Ως δημοτική αρχή έχουμε προτείνει το έργο στα ειδικά περιβαλλοντικά έργα και θα το παλέψουμε με αξίωση.
Ενημερώνουμε λοιπόν τους Δημότες ότι βάση το υπόλοιπο ποσό που δικαιούμαστε προς απορρόφηση ως Δήμος στο πρόγραμμα « Αντώνης Τρίτσης», προτείναμε τα παρακάτω έργα:
1. Προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης εσωτερικών δικτύων ύδρευσης οικισμού Δ.Ε. Μεδεώνος προϋπολογισμού 936.000€.
2. Βελτίωση προσβασιμότητας σε αγροτικές περιοχές Δήμου Ακτίου Βόνιτσας προϋπολογισμού 4.449.000€.
3. Προμήθεια ηλεκτρικού σαρώθρου 100.000€.
4. Συντήρηση στίβου σχολικών μονάδων και προσβασιμότητα ΑΜΕΑ σε θαλάσσιους προορισμούς 297.000€.
5. Προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων προϋπολογισμού 350.000€.
‘Οσο για αυτό που λέτε ¨χαλίκια- χαλίκια – χαλίκια ¨ εμείς το λέμε κατασκευή αγροτικών δρόμων με άσφαλτο και βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αγροτών μας, Γιατί γνωρίζουμε καλά και τις συνθήκες και το περιβάλλον που ζουν και εργάζονται.
Και τώρα τα ευτράπελα… κ. Κασόλα προσωπικά δεν χρειάζομαι την διεύθυνση του υπουργείου, καθώς εκεί με γνωρίζουν και οι….πέτρες, κρατήστε την εσείς όμως, σε περίπτωση που μπλοκάρει το GPS, να μην χαθείτε…
Και για να μην σας αδικώ, παραδέχομαι, ότι έχετε την καταστροφική ιδέα, τα σκουπίδια από όλη την Ελλάδα, να μεταφερθούν στην Πάλαιρο.
Φυσικά αυτό θα πρέπει να το εξηγήσετε και στους δημότες.
Να εξηγήσετε πως μέχρι τώρα δεν έχετε πάρει ούτε μια απόφαση από το Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ αντίθετη με τη μεταφορά σκουπιδιών, δεν έχετε κάνει ούτε μια επιστολή διαμαρτυρίας ούτε μια παράσταση στον αρμόδιο υπουργό. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να παραμείνετε Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και διαχειριστής όλων των σκουπιδιών της χώρας. (Αυτή είναι η ανάπτυξη που ονειρεύεσαι; )
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας .
Ο Δήμαρχος
Ακτίου Βόνιτσας
Γεώργιος Θεόδωρος Αποστολάκης
Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του κυρίου Αθανασίου Κασόλα  στην οποία απάντησε ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας 
Ρωτάμε την δημοτική αρχή και τον κ. Αποστολάκη όπου με σύμφωνα τις εισηγήσεις του καταρτίστηκε ο πίνακας προτεραιοποίησης, βάσει της υπ’ αριθμόν 158/2021 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς δεν δέχθηκε την πρόταση μας να καταρτιστεί ο πίνακας προτεραιοποίησης με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ώστε να παραπεμφθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να λάβει την μέγιστη δυνατή συναίνεση και αποδοχή, διότι είναι ο ίδιος αποκλειστικά υπεύθυνος για τις επιλογές του.

1) Γιατί φουσκώσατε τεχνητά – υπερκοστολογήσατε τον προϋπολογισμό του έργου «Συλλογή, Μεταφορά και Επεξεργασία Λυμάτων Οικισμού Μοναστηρακίου» από το ποσό των 3.400.000 € στο ποσό των 7.684.039,42€, με αποτέλεσμα εν γνώση σας και εκ προσθέσεως να μην μπορεί να ενταχθεί το έργο, καθώς υπέρβαινε το πλαφόν των 12.000.000 € που είχε δικαίωμα ο δήμος μας, προκειμένου να υποβάλλει προτάσεις και παρακαλάτε σήμερα να ενταχθεί κατ’ εξαίρεση, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 7 του Ν. 6302/2021 Πρόκειται για έργο, που όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η υλοποίηση του υπαγορεύεται από υπέρτερους λόγους δημόσιας υγείας και διασφάλισης της περιβαλλοντικής αει- φορίας, έργο του οποίου η υλοποίηση είναι αναγκαία για τη συμμόρφωση της χώρας με τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από την Ενωσιακή νομοθεσία?

Ή μήπως προσπαθείτε να πείτε στους  Μοναστηρακιωτες ότι κατόπιν ενεργειών σας  θα ενταχθεί το έργο, το οποίου δικαιούνται στο πρόγραμμα, και με σύμφωνα τις αποφάσεις σας έμεινε εκτός του πίνακα προτεραιοποίησης και προσπαθείτε να το πουλήσετε επικοινωνιακά?

2) Γιατί ενώ γνωρίζατε πως έχουν κατατεθεί οι περισσότερες προτάσεις στις προσκλήσεις Α1 – Υποδομές Ύδρευσης – Α2 ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων -Α5 Ανάπτυξη υπαίθρου και αγροτικής οδοποιίας, υποβάλλατε  τα  έργα  «Βελτίωση προσβασιμότητας σε αγροτικές περιοχές του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας με ποσό 4.443.555 €, ενώ θα μπορούσατε να υποβάλλετε πρόταση 1.000.000€ για το έργο αυτό και να ενταχθείτε πιο εύκολα και πιο γρήγορα και να υποβαλλετε συγχρόνως και τον βιολογικό του Μοναστηρακίου με το εναπομένων ποσό των 3.443.555 €?

Γιατί απλά δεν θέλατε τον βιολογικό του Μοναστηρακιου, και αν κάποια στιγμή ενταχθεί είτε στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ, είτε στο Ταμείο Ανάκαμψης, είτε στο ΕΣΠΑ, θέλετε να μπει με την τιμή των 7,6 εκατομμυρίων ευρώ που διακαώς επιθυμείτε εσείς.

Για ποιο λόγο εμμένετε σας στην υπερκοστολόγηση των έργων?

Δημιουργώντας προβλήματα και στις εντάξεις έργων  άλλων δήμων που υπέβαλλαν προτάσεις στο πρόγραμμα Τρίτσης καθώς οι αρχικοί διαθέσιμοι πόροι του προγράμματος έχουν ήδη υπερκαλυφθεί δημιουργώντας το γνωστό overbooking.

Μήπως μεγάλωσε η απόσταση Βόνιτσας -Μοναστηρακιου?

Χαλίκια, χαλίκια, χαλίκια …. Τα ιδία από το 2003 έως το 2021, αυτό που ξέρετε καλά να κάνετε. Aντι να έχετε προτεραιότητα σας υποδομές έστω και εν ετει 2021 όπως ο βιολογικός Μοναστηρακιου έχετε χαλίκια και ασφαλτοστρώσεις 4.500.000 €

Η προτεραιότητα σας για τον πρώην Δήμο Μεδεώνος είναι το σύστημα παρακολούθησης εσωτερικών απωλειών ύδρευσης, ποσού 929.845,00€? Τα υπόλοιπα τα έχετε λυμένα? Για ό,τι άλλο μπορούσατε να εντάξετε

3) Μήπως μέχρι σήμερα, 22-9-21, δεν έχει ενταχθεί κανένα έργο που Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας στο πρόγραμμα Τρίτσης και απλά αναμένουμε ? Και αυτό επειδή καθυστερήσατε τις υποβολές των προτάσεων, δεν υπήρχε καμία συγκεκριμένη στόχευση, απλά φτιάξτο και αυτό, τελειώνετε το και αυτό. Όλα στο πόδι … Ενώ υπάρχουν εντάξεις 262 έργων σε άλλους δήμους της Ελλάδας, εμείς ξανά ουραγοί και θα ενταχθούμε από τα υπόλοιπα και από μεταφορές των έργων (ΥΜΕΠΕΡΑΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, νέο ΕΣΠΑ).

Για άλλη μια φορά ο δήμος στην αναμονή, στο περίμενε και στην λογική των κατόπιν ενεργειών μου να παρακαλάμε μήπως πάρουμε και εμείς καμιά απόφαση ένταξης …. Γιατί αν μιλάμε για χειροπιαστό έργο είναι πολύ μακριά.

Ας ελπίσουμε η επιτροπή αξιολόγησης να προχωρήσει άμεσα το έργο της, καθώς τα χρήματα περιορίζονται και οι προτάσεις αξιολογούνται κατά ημερολογιακή σειρά υποβολής  και στο τέλος θα πάρουμε ψίχουλα από τα πολυδιαφημιζόμενα έργα σας.

Ας ελπίσουμε να μη ξανά ακούσουμε τις χιλιοειπωμένες απαντήσεις ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες, όλα κάποια στιγμή θα μπουν, περιμένετε λίγο , τα λεφτά πάνε στην πανδημία και τα συναφή ιδια που λέτε κάθε φορά…επι της ουσίας θέλουμε.

ΥΓ1: Το εύκολο χρήμα και τα εύκολα έργα (χαλίκια…) πολλοί θέλησαν. Τα δύσκολα λίγοι και όσοι μπορούν…

ΥΓ2: Την άλλη φορά που θα πάτε στο γραφείο του αναπληρωτή  ΥΠΕΣ, σας ενημερώνουμε ότι βρίσκεται στην Σταδίου 27 στην πλατεία Κλαυθμώνος, εκτός και αν δεν σας βάζουν μέσα μόνο σας με αυτά που έχουν συνηθίσει να ακούνε και στην Αθήνα.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΣΟΛΑΣ

ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

 

Το άρθρο Γεώργιος Αποστολάκης -Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας : Οι ανακοινώσεις , δεν είναι το προνομιακό πεδίο του κου Κασόλα καθώς βάζει συνεχώς αυτογκολ. εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.