Με μεγάλη επιτυχία δόθηκε η παράσταση χθες βράδυ Σάββατο 13 Απριλίου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο Βόνιτσας (πρώην Κινηματογράφος Λαϊς) με το θεατρικό έργο «Αλμανακ» από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα και την θεατρική ομάδα του Βαρνάβα, μετά από πρόσκληση της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων και τη στήριξη του του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. Το κοινό της Βόνιτσας απόλαυσε μία εξαιρετική παράσταση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και χειροκροτήθηκε πολλές φορές από το σύνολο των θεατών. 

            Την παράσταση προλόγισε ο Αντιπρόεδρος της Αμφικτιονίας κ. Στέλιος Ντίνος, ο οποίος επεφύλασε στους θεατές και στη θεατρική ομάδα μία έκπληξη. Συγκεκριμένα, πρόβαλε αποσπάσματα βίντεο και θύμισε ότι πριν 10 χρόνια στις 29 Νοεμβρίου 2009, (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) είχε έλθει ξανά στη Βόνιτσα η ίδια θεατρική ομάδα και παρουσίασε στο κλειστό γυμναστήριο της Βόνιτσας, τη Θεατρική παράσταση του Ρουμάνου συγγραφέα Ματέι Βισνιέκ «Η λέξη πρόοδος, στο στόμα της μητέρας μου, ηχούσε φάλτσα». Όπως ήταν αναμενόμενο οι στιγμές συγκίνησαν…

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Αντιπρόεδρος της Αμφικτιονίας κ. Στέλιος Ντίνος, επεφύλασε μια έκπληξη για τους θεατές…

……………………………………………………….


ΒΙΝΤΕΟ: Αποσπάσματα απο το θεατρικό έργο «ΑΛΜΑΝΑΚ»…


Λιγα λόγια για το έργο: 
        Η απογύμνωση των ανθρώπινων συμπεριφορών μέσα στην οικονομική κρίση. Ο γυάλινος θόλος που προστάτευε τις ανθρώπινες αδυναμίες έχει σπάσει ή καλλίτερα κάποιοι που έχουν σκοπό την εξαθλίωση, τον έχουν σπάσει. Οι εξαθλιωμένοι άνθρωποι εύκολα χειραγωγούνται. Οι ευαίσθητοι άνθρωποι αυτοκτονούν, οι αδιάφοροι χάνονται και αυτοί που έντεχνα δημιούργησαν την κρίση κάνουν κριτική στην εξαθλίωση. Δίπλα τους και αυτοί που θεσμικά έχουν την δυνατότητα να παρέμβουν και να ανακόψουν την απόγνωση της κοινωνίας. 
     Οι άνθρωποι έχουν κλειστεί στους εαυτούς τους, κλειδώθηκαν στα σπίτια τους και αυτοί που δημιούργησαν τη κρίση, μέσα από τα ΜΜΕ να ανεβάζουν και κατεβάζουν αριθμούς – στατιστικά, προσπαθώντας να πείσουν ότι οι ανθρώπινες αξίες μετριούνται με το «πασέτο»…..


Άρθρο από:ΞηρόμεροNews