Αμφιλοχία: Ένας χρόνος από τον θάνατο του καθηγητή Γιώργου Καραμπούλη

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τον αδόκητο θάνατο του 50χρονου Γιώργου Καραμπούλη στην Αμφιλοχία, ο οποίος ήταν καθηγητής πληροφορικής στο Γενικό Λύκειο της πόλης και ο θάνατος του από κορωνοϊό στις 26 Μαρτίου 2021 συγκλόνισε την τοπική κοινωνία.

Οάτυχος εκπαιδευτικός, πατέρας δύο παιδιών, νοσηλεύονταν αρκετές μέρες διασωληνωμένος στην Μονάδα Eντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, όπου και κατέληξε μετά από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Καταγόταν από την Κομποτή Ξηρομέρου, αλλά για πολλά χρόνια ζούσε στην Αμφιλοχία.

Η απουσία του ήταν ιδιαίτερα αισθητή καθώς ήταν πολύ αγαπητός στην τοπική κοινωνία και αγαπημένος καθηγητής των μαθητών, ενώ για τον θάνατό εξέδωσαν ανακοινώσεις το σχολείο, αλλά και η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.

«Ο Γιώργος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε συναδέλφους, μαθητές, γονείς, με χαμόγελο και δημιουργική διάθεση, με σεμνότητα και συνέπεια. Η καλοσύνη του, το γέλιο του αλλά και η συναδελφική του αβρότητα όπως και η αγάπη του για τους μαθητές του θα λείψουν σε όλους μας», αναφερόταν τότε από το σχολείο.

Σημειώνεται ότι μετά τον θάνατό του, ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αμφιλοχίας και οι καθηγητές που υπηρετούσαν σε αυτό το σχολικό έτος 2020-21 αποφάσισαν να ονοματοδοτήσουν το εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου, ως «Εργαστήριο Πληροφορικής, Γεώργιος Καραμπούλης.

«Ο αγαπημένος μας συνάδελφος, ως καθηγητής πληροφορικής του σχολείου, συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία και τον πλήρη εξοπλισμό του εργαστηρίου, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πιο σύγχρονα εργαστήρια πληροφορικής αυτής της κατηγορίας. Με προσωπικό μόχθο, ενδιαφέρον και αγάπη αφιέρωσε πολύ χρόνο ώστε να έχει το εργαστήριο τη σημερινή του μορφή. Η προσφορά του δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό, αλλά ήταν ανεκτίμητη επίσης στη διοίκηση του σχολείου, στον παιδαγωγικό του ρόλο και στις συναδελφικές του σχέσεις. Θέλοντας λοιπόν να διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη του τον τιμάμε με αυτό το τρόπο», ανέφερε τότε ο Διευθυντής Κωνσταντίνος Νάκος και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Κώστας Γαλάνης

Το άρθρο Αμφιλοχία: Ένας χρόνος από τον θάνατο του καθηγητή Γιώργου Καραμπούλη εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.