Άγιος Παΐσιος: Το πρώτο αγκάθι στη πίστη του μικρού Αρσένιου


Το πρώτο αγκάθι στην πίστη του μικρού Αρσένιου, θα βάλει σε σκέψεις τον νεαρό πρωταγωνιστή της σειράς Άγιος Παΐσιος. Η οικογένειά του έχει εγκατασταθεί στην Κόνιτσα της Ηπείρου, χτίζοντας μία νέα ζωή από το μηδέν.

Ο μικρός Αρσένιος μεγαλώνει με αγάπη. Η Ευλογία διακρίνει την πνευματική κλίση του γιου της και φροντίζει, από πολύ νωρίς, να του μεταδώσει τη μεγάλη της πίστη. Κάθεται ώρες ατελείωτες και συζητάει μαζί του για το δώρο της ζωής, αλλά και για τα δεινά που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους, ανά τους αιώνες.

Έτσι, από πολύ μικρός, ο Αρσένιος μαθαίνει να αγαπά τον συνάνθρωπο, να προσεύχεται για ένα καλύτερο αύριο. Μόνο που, ένας ξάδελφός του βάζει το πρώτο αγκάθι στην βαθιά πίστη του Αρσένιου, όταν εκείνος είναι πια έφηβος, στη σειρά Άγιος Παΐσιος.

Ο Άγιος Παΐσιος
Συγκεκριμένα, στα δεκαέξι του χρόνια, ένας ξάδελφός του σπέρνει στην ψυχή του την αμφιβολία για τη θεότητα του Χριστού. Ο Αρσένιος καταφεύγει στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας και κλαίγοντας παρακαλεί τον Χριστό να του δείξει ένα σημάδι που θα διαψεύδει όσα του είπε ο ξάδελφος του… Μία συγκλονιστική σκηνή, έρχεται στα επόμενα επεισόδια της σειράς, για να μας ταξιδέψει ανατριχιάσει.https://youfly.com

Το άρθρο Άγιος Παΐσιος: Το πρώτο αγκάθι στη πίστη του μικρού Αρσένιου εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.